9 martie 2012

Ştiaţi că : Enea,străbunicul lui Romulus a fost Trac


           Pentru nişte aşa-zişi experţi, în timpul Războiului Troian s-au înfruntat grecii şi troienii ( care în concepţia lor erau tot un soi de greci ). Nu trebuie uitat faptul că Homer a pomenit de traci însă de greci nu,doar de ahei.
          Evident că pe aceşti “experţi ” nu îi acuză nimeni de grecomanie sau protocronism,însă atunci când adevărul moştenirii Trace va ieşi la iveală,ei nu vor conteni în a îl caricaturiza.
Fuga lui Enea
          Dar nu pentru aceşti diletanţi trebuie scrisă şi spusă istoria, ci pentru oamenii care au curajul de a ieşi din canoane,adevărul trebuie să iasă la suprafaţă indiferent de situaţie.
          Pentru a demonstra apartenenţa tracă a lui Enea trebuie să prezint cronologic pe strămoşii acestui erou.
          Primul a fost Dardanus fiul lui Jupiter şi al Electrei, despre Dardanus s-a spus că el a fost tatăl tribului tracic al Dardanilor, teritoriul ocupat de către dardani se afla în jurul unei strâmtori care a fost “botezată” după acest trib trac şi anume Dardanele.
           Urmaşul lui Dardanus a fost Erictonius,iar fiul lui Erictonius a fost Troas fondatorul Troiei.
 Troas a avut trei fii : Ilios,Assarakos şi Ganimede ( el a ieşit atât de reuşit încât Jupiter a hotărât să îl răpească şi să îl facă paharnicul său personal ).
            Fiul lui Assarakos a fost Capys ( care în limba etruscilor însemna vultur ).
            Capys s-a căsătorit cu Themiste,iar rodul iubirii lor a fost Anchise .Virtutea legendară a lui  Anchise impresionat-o şi pe Venus,zeiţa frumuseţii.
             Legenda spune că Venus s-a transformat într-o prinţesă frigiană pentru a îl impresiona pe Anchise ( este bine de ştiut că frigienii reprezentau un alt trib trac important ).
          Iar fiul lui Anchise a fost Enea .Punând aceste date cap la cap,vei vedea că istoria noastră este exact ca un puzzle şi pentru a vedea ce formă are trebuie mai întâi să îl rezolvi.
         Istoria strămoşilor noştri traci nu este atât de săracă pe cât vor să ne facă să credem nişte semidocţi, pentru a descoperi adevărul trebuie să mergem la sursă!

2 comentarii:

  1. Stiati ca:
    Izvoarele scrise antice sunt legende si nu tratate de istorie?
    Ca Eneida este o opera facuta la comanda politica?

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiati ca legendele sunt niste povestiri in care sunt prezentate vietile eroilor, ele fiind transmise prin viu grai din generatie in generatie ?
    Iar daca prin Eneida romanii incercau sa isi atribuie istoria tracilor troieni inseamna ca ei vroiau sa isi justifice si din punct de vedere istoric pozitia dominanta castigata.

    RăspundețiȘtergere