25 iulie 2012

SNC – Revoluţia interioară


     Înainte de a schimba situaţia din exterior în bine, trebuie să te schimbi pe tine, adică să acţionezi la nivel interior, spiritual. Nu există perfecţiune, dar oamenii care tind către perfecţiune le sunt superiori celor care se multumesc cu stagnarea deoarece oamenii care tind către perfecţiune se documentează, îşi antrenează mintea şi trupul, ei încearcă să devină din ce în ce mai buni.

Marc Aureliu


      Fiecare om care înţelege această noţiune de revoluţie interioară ştie că odată ce acest tip de revoluţie şi-a făcut loc în sufletul său , el va fi un cu totul alt om, un om nou gata să transmită mai departe secretul revoluţiei interioare şi să schimbe la rândul său un om, acel om multiplicat la numărul de câteva milioane va salva Neamul Românesc.

      Revoluţia interioară începe odată cu cititul marilor clasici ai neamului nostru, cunoaşterea eroilor neamului nostru şi reîntoarcerea la valorile Creştine. Însă pentru a ajunge la armonie trebuie să îmbini spiritualismul cu materialismul, adică să cunoşti secretele spiritului şi să trăieşti Credinţa Creştină dar în acelaşi timp să cunoşti şi elemente legate de lumea materială deoarece este important să ai şi noţiuni legate de chimie, fizică şi electronică.

      Eu personal aplicând metoda revoluţiei interioare m-am perfecţionat, dacă îniţial în mine exista energia necesară într-o stare brută, ea a trebuit educată, prin rugăciune mi-am întărit spiritul, prin antrenament trupul şi prin citit , mintea, sunt conştient de faptul că nu pot deveni perfect dar tind către perfecţiune fiindcă ştiu că aceasta este singura cale către evoluţie.

     Când vorbesc de evoluţie mă refer la o revoluţie spirituală, cât şi materială, acest tip de evoluţie diferă faţă de cea ateistă care, într-un mod greşit exclude influenţa Divină în cadrul evoluţiei. 

     Un bun exemplu de revoluţie interioară a fost dat de înţeleptul împărat roman, Marc Aureliu în cartea “Către sine însuşi” , în care a menţiunat : “ Dacă dimineaţa nu iţi vine să te scoli bucuros, gândeşte-te : Mă deştept cu scopul  de a fi activ ca om. De ce să fac cu voie rea lucrul pentru care am fost zidit şi trimis în lume ? Oare născutu-m-am ca să şed într-un pat cald ? Dar este mai plăcut aşa. Ce, adică te-ai născut doar pentru plăcere, nu pentru activitate, pentru muncă ? Nu vezi cum plantele , vrăbiile, furnicile, păianjenii, albinele îşi fac treaba şi slujesc, după puterea lor la armonia lumii ? Şi tu te codeşti să-ţi faci datoria de om, nu te grăbeşti către menirea ta naturală ? Dar trebuie să ne şi odihnim ? Negreşit că trebuie. Însă în aceasta natura a pus un hotar anumit, precum a impus o măsură şi la mâncare şi băutură. Tu însă treci peste hotarul acesta, dincolo de trebuinţă. Nu faci tot aşa în faptele muncii tale, aici munceşti mai puţin decât îţi este menirea. Nu te iubeşti pe tine, altminteri ai iubi şi natura şi voinţa ei. Aceia care muncesc îşi iubesc meseria. Pe câtă vreme , tu preţuieşti mai puţin natura ta, decât turnătorul , formele sale, decât dansatorul, paşii săi, decât ambiţiosul fărâma sa de glorie ? Şi aceştia , din dragoste faţă de obiectele pasiunilor lor , se lipsesc mai degrabă de hrană şi somn decât să renunţe la acestea  ”.

      Acum, un mic exerciţiu de imaginaţie, cam cât crezi că ar creşte Pib-ul României dacă aceste principii ar fi puse în practică ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu