2 decembrie 2012

SNC - Democratia

  Din punctul de vedere al definiţiei cuvântul Democraţie are la bază două cuvinte greceşti şi anume "demos" care înseamnă popor şi "kratos" care înseamnă putere, adică Democraţie înseamnă puterea poporului. Acest regim reprezintă voinţa poporului. Principiile de bază ale democraţiei sunt votul universal şi Suveranitatea.
   Consider că un legitim reprezentant al Democraţiei a fost Abraham Lincoln (n. 12 februarie 1809 – d. 15 aprilie 1865), care a dat o definiţie logică Democraţiei şi anume  : " Democraţia este a poporului, din popor şi pentru popor " .

Abraham Lincoln
   

   Pentru a înţelege mai bine diferenţa dintre Democraţia originală şi Democraţia de tip nou, din prezent, va trebui să fac nişte comparaţii.
    În cadrul Democraţiei Originale, Suveranitatea era un principiu de bază, în cadrul acestui sistem nu intra ideea de cedare de suveranitate pe care anumiţi democraţi de tip nou o vehiculează.
    Dacă înainte puterea lipsită de legitimitate se impunea doar cu ajutorul violenţei de tip fizic, în prezent lucrurile s-au schimbat deoarece acum puterea lipsită de legitimitate aplică un nou tip de violenţă şi anume violenţa psihologică.
    Această violenţă psihologică este formată din toate amănuntele inutile cu care poporul este bombardat zilnic, amănunte inutile precum mondenităţi de tipul : X şi-a pus silicoane, Y a fost prins la nudişti, prezentarea unor acte de violenţă făcute de către nişte deplasaţi sau accesul copiilor la imagini sau filme cu caracter pornografic.
    Aceste aşa-zise lucruri normale formează de fapt violenţa psihologică, prin care mintea poporului este încărcată cu nişte amănunte inutile, care nu ajută această minte să se dezvolte, ba din contră mintea astfel manipulată rămâne la un nivel limitat. Poporul Român ( împreună cu alte popoare ) nu trebuie să fie limitat de către această violenţă psihologică deoarece limitarea nu duce la progresul Spiritual şi Ştiinţific. Această violenţă psihologică reprezintă "spălarea pe creier".


Spălarea pe creier


   Naţionalismul este la rândul său un element care trebuie să facă parte din Patrimoniul Democratic şi voi explica de ce. În primul rând Naţionalismul este o doctrină politică ce afirmă că pe primul loc pe scara valorică se află Naţiunea înaintea unor interese personale sau de grup.
    Această Naţiune este formată atât din nativii majoritari cât şi din minorităţi. Asta înseamnă ca minorităţile au dreptul la existenţă şi la exprimarea propriei identităţi şi la rândul ei majoritatea are dreptul să îşi exercite aceste drepturi fundamentale.
    Naţionalismul însă mai aduce un element nou în legătură cu minorităţile, acel element este reprezentat de loialitatea lor faţă de nativi. Atât timp cât minorităţile respectă şi susţin majoritatea atunci şi majoritatea va avea datoria morală de a le respecta.
   Problema în prezent este reprezentată de faptul că  o multitudine de ONG-uri şi democraţi de tip nou susţin doar vocea minorităţilor, în timp ce vocea majoritarilor este ignorată.
   Democraţie înseamnă că şi vocea majorităţii trebuie ascultată !
  
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu