18 august 2013

Monarhia



       Motivul pentru care nu sunt de acord cu imaginea și concepția modernă despre monarhie constă în faptul că actuala concepție și imagine a monarhiei este una denaturată . Monarhia din ziua de azi nu mai reprezintă o forță deoarece regaliștii și înșiși monarhii și-au pierdut vitalitatea și au uitat complet de rolul ancestral al monarhului .



       Rolul ancestral al unui monarh este acela de a fi protectorul poporului său , de a fi îndrumătorul poporului său . Spre exemplu în cazul strămoșilor noștri traci monarhul trebuia să aibă capacitatea necesară de a fi un lider , el trebuia să fie atât înțelept cât și un războinic încercat deoarece doar în acest mod putea să îndeplinească rolul ancestral pe care-l avea .
       Un monarh adevărat trebuie să urmeze acest exemplu ancestral , nu "exemplul modern" . Prin "exemplu modern" de monarh  mă refer la monarhii "de paie" din prezent , monarhi care pe lângă faptul că puterea lor politică este aproape nulă , ei mai fac o greșeală monumentală...cea de a fi clovni .
       Sună dur ceea ce zic , însă este cât se poate de adevărat deoarece majoritatea monarhilor din prezent ( în special cei din Europa ) au renunțat să reprezinte aspirațiile popoarelor lor în schimbul falsului rol de conducători care de fapt și de drept nu mai conduc nimic . Așa cum clovnul mimează rolul de om fericit pentru a-i face pe ceilalți oameni să râdă , așa și majoritatea monarhilor din ziua de azi , ei doar mimează rolul de lideri însă , în realitate liderii nu sunt ei .
          Un monarh adevărat nu înseamnă doar averi , apariții în reviste și baluri mascate , un monarh adevărat înseamnă un lider , un luptător și un îndrumător , în cazul în care monarhul reprezintă doar o imagine , el nu mai este un monarh în adevăratul sens al cuvântului .

Prințul Charles


         Rolul acestui articol este cel de a deschide ochii românilor în legătură cu adevăratul rol al monarhului , cel de îndrumător și apărător . Tocmai datorită acestui rol ancestral al monarhului nu sunt de acord cu ideea de monarhie constituțională sau cu ideea ungerii prințului Charles ca rege al României ( Charles nu luptă nici măcar pentru propriul său popor , cel englez și anumiți naivi cred că el poate fi un bun monarh pentru români ) .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu