28 februarie 2013

Trausi

   Trausi au fost un trib trac sud-dunărean . Teritoriul ocupat de către aceşti traci a fost regiunea sud-vestică a munţilor Rodopi. Concepţia lor despre viaţă şi moarte era diferită faţă de cea "tipică", voi explica de ce .

Herodot


      Părintele istoriei , grecul Herodot ( n. 484 î.Hr. - d. 425 î.Hr.) a scris despre trausi : "Trausi se aseamănă cu ceilalţi traci , ei au nişte obiceiuri ciudate când vine vorba de moarte şi de moarte. Atunci când un copil se naşte , trausi se strâng în jurul lui şi încep să plângă pentru problemele cu care se va înfrunta pe parcursul vieţii, pe de altă parte ,atunci când unul dintre ei moare ,ei petrec în cinstea faptului că el, astfel, prin moarte, este eliberat de toate durerile vieţii şi are parte de o fericire completă".

Inmormantare


      Această concepţie asupra lumii este una diferită deoarece tracii vedeau moartea într-un mod diferit, ca pe o eliberare, nu doar ca pe ceva negativ . Acest aspect istoric este unul extrem de important deoarece demonstrează că strămoşii noştri traci erau conştienţi de viaţa de după moarte şi de nemurirea Sufletului .
  

3 comentarii: