16 august 2013

Ipocrizia smereniei

„Țara asta are inflație de smerenie. Dar uneori este nevoie și de sfânta palmă a Sf. Nicolae”


Aceste profunde cuvinte aparțin vrednicului de pomenire Iustin Pârvu. Ultimul Sfânt și Legionar al Neamului Românesc a trecut la Domnul pe data de 16 iunie 2013, lăsându-ne singuri într-o lume de lupi. Păstorul Neamului Românesc ne veghează acum dintr-o lume mai bună, lumea îngerilor. Nu știu dacă se va mai naște vreodată un asemenea părinte duhovnicesc, care să fi meritat din plin titlul de Patriarh al României. Cert este că, așa cum ne aflăm acum, suntem în mare primejdie, nu pentru că suntem mințiți și furați atât material, cât și spiritual, de toți tâlharii internaționali, ci, mai ales, pentru că România a rămas singură. Singură în fața tuturor! Un semnal de alarmă pe care tot același Iustin Pârvu l-a dat - că țara va rămâne pustie, neavând cine să o conducă. Fără conducători cu frica lui Dumnezeu și iubitori de neam și țară, națiunea română nu se va putea ridica niciodată, mai ales în situația actuală. Aceasta a fost marea îngrijorare a Părintelui: că țara va rămâne singură. Niciodată nu s-a gândit la moartea sa, ci la moartea României. Pentru ea și oamenii care stau într-însa s-a rugat tot timpul. Într-un suflet plin de Iubire, nu mai aveau cum să viețuiască gânduri egoiste. Moartea Arhimandritului Iustin Pârvu a fost o mare pierdere pentru țara noastră. România a rămas fără povățuitor. Dumnezeu să-l odihnească pe Părintele Iustin!

Iustin Pârvu


Și totuși, să revenim la oile noastre. Ce a vrut să spună Părintele prin afirmația sa, că în România există o „inflație de smerenie”? Că trebuie să renunțăm la smerenie? Nu! Vedeți, nu este suficient să participăm la Sfânta Liturghie ca să fim declarați creștini. Cei mai mulți dintre noi merg la biserică doar ca să-și afișeze credința (falsă). În loc să mergi la slujbă cu gânduri deșarte și să te mai și lauzi cu asta, mai bine stai acasă și te uiți la televizor. Cu siguranță o să ți se pară mult mai interesant ce vezi acolo decât ce se petrece în biserică. Dacă nu te interesează ortodoxia, n-ai decât să pleci la păgâni. Dumnezeu nu te poate mântui cu forța. Totuși, nu te uită niciodată și ar face orice ca tu să te întorci la El. Dar, pentru că îți respectă libertatea pe care tot El ți-a dat-o, nu te obligă cu nimic. Cum bine spunea Nae Ionescu, „în ortodoxie nu vii ca să dormi”. Dacă ești creștin, trebuie să demonstrezi atât cu credința, cât mai ales cu fapta. Credință se presupune că avem. Dar ce facem cu fapta? Propun să ne uităm puțin în jur. Trebuie să te fi născut ieri sau să fii de-a dreptul încuiat la minte ca să nu observi cum creștinismul e batjocorit la fiecare pas. Această activitate face parte dintr-un demers mai amplu, și anume din propaganda neo-marxistă, care are ca ultim scop eliminarea creștinismului din Europa și, indirect, a popoarelor europene.

Arhanghelul Mihail luptând împotriva Răului


În calitate de creștin, a sta cu mâinile în sân într-o astfel de situație echivalează nu doar cu lașitatea, ba chiar, în mod indirect, cu reaua-voință. Sub pretextul smereniei, noi tăcem și vedem cum, sub ochii noștri, Biserica și Națiunea sunt batjocorite de către toți partizanii „libertății”, „democrației” sau „europenismului”. Sigur, e ușor să stai acasă și să spui „Lasă ca face altul treaba. De ce să mă mai bag și eu? Trebuie să fiu cuminte și să-mi văd de rugăciunile mele.”. Și atunci să te ții când vor veni peste tine în casă sub diverse pretexte absurde. În prezent nu există libertate, în ciuda propagandei mincinoase de la televizor și a diverșilor „politologi” de toate orientările (sexuale). Fiecare român are o datorie față de această țară, pe care trebuie să o respecte. În primul rând, să lupte împotriva propagandei anti-creștine și anti-românești care ne tot sugrumă de la Revoluție încoace. Dacă nu noi, atunci cine? Istoria a dovedit că România n-a avut niciodată prieteni și nici nu cred că va avea vreodată. Nimănui nu-i pasă de noi decât pentru bogățiile noastre. De aceea, este datoria noastră să ne apărăm țara și neamul împotriva minciunilor și propagandei neo-marxiste. Trebuie să protestăm și să mărturisim împotriva invadatorilor cu toată puterea. Atunci când vedem că suntem batjocoriți, să luam atitudine! Să nu mai așteptăm de la Cel de Sus îndurare, ci să trecem la faptă! Îndurarea e importantă, dar e insuficientă, mai ales acum, în societatea de azi. Ce s-ar fi întâmplat cu creștinismul dacă Apostolii nu ar fi vestit Evanghelia mai departe - împotriva voinței păgânilor - și ar fi rămas „cuminți” în patria lor?



Așadar, smerenia nu trebuie să fie un pretext pentru lașitatea noastră. De asemenea, acțiunile noastre nu trebuie să izvorască din ură. Din contră, să le mulțumim dușmanilor pentru că ne-au demonstrat că singurul lucru în care trebuie să avem încredere este Dumnezeu, iar prin solidaritatea și după puterile noastre să ne reconstruim țara pierdută acum aproape un sfert de veac. Dacă nu luptăm, nu vom izbândi niciodată. În prezent nu se mai poate vorbi de mântuire individuală. Mântuirea este, de acum, a neamurilor, iar fiecare neam are o datorie sacră față de sine și față de lume, până la veacul care va să vie. Acum, cea dintâi datorie a noastră ca români este să ne păstrăm identitatea și spiritualitatea care ne-au menținut vii timp de atâtea secole. Abia mai târziu putem vorbi de afirmare pe plan cultural.


SPARTACUS TITANUL dorește să-și exprime solidaritatea cu doamna Dana Captilin. Îndemnăm cititorii noștri să semneze petiția împotriva propagandei pro-homosexuale inițiată de PRO TV, prin intermediul emisiunii „Patru nunți și o provocare”. Emisiunea este un pericol pentru societate, în special pentru cei tineri, deoarece încearcă să prezinte o „căsătorie” dintre două persoane de același sex ca fiind ceva normal și susceptibil de a crea o „familie”. De aceea, vă rugăm să semnați petiția doamnei Captilin aici

2 comentarii:

  1. Sectele asa-zis crestine sunt si mai periculoase decat ratacirile pagane. Si aceste secte prind bine mai ales in zonele de tara, unde daca intrebi ce inseamna '' Ortodox '', nu stiu daca din 100 de persoane se vor gasi 2-3 care sa raspunda corect si nu mai zic ca daca le pui intrebari mai dificile, i-ai bagat in ceata... Deci unde e necunoastere, nepasare etc., izbanda sectarilor este garantata. S-a umplut tara de secte si de alte nebunii orientale. Unii se mai duc si la '' biserica '' catolica, zicand ca e biserica sora a celei Ortodoxe. Nimic mai fals - catolicismul e o erezie, o ratacire...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt total de acord cu tine în privința sectelor. S-au înmulțit foarte mult și, ceea ce e și mai rău, oamenii neștiutori nu pot întrezări faptul că au de-a face cu o minciună care face deosebit de mult rău creștinismului ortodox. De aceea este de datoria celor luminați să-i informeze pe creștini cu privire la acești falși proroci. Vom scrie despre această problemă pe viitor. Cât despre catolici, sperăm că vom avea ocazia de a trata problema mai pe larg, dacă nu în curând, cel puțin într-un viitor îndepărtat, la momentul potrivit.

      Ștergere