13 august 2013

Marko Bela sfideaza logica


    Membrul marcant al UDMR-ului , Marko Bela a comis-o încă odată încercând "să facă dreptate" minorității ungare din România . Este bine de știut că pentru un membru marcant al UDMR a face dreptate înseamnă să înrăutățești relațiile interetnice dintre unguri și români , să creezi un soi de paranoia față de români și statul român .



     Cu puțin timp în urmă , Marko Bela a afirmat că "Romania nu poate fi considerată un stat national, deoarece adapostește 1,5 milioane de maghiari și alte minorități" . Acest argument sfidează logica deoarece în lume există multe alte state naționale care "adăpostesc" în componența lor minorități numeroase . Egiptul care este un stat majoritar musulman are o minoritate creștină foarte numeroasă ( aproximativ 10 milioane ) , Rusia și China sunt niște state naționale , însă și aceste state naționale au minorități numeroase , spre exemplu în China , în paralel cu chinezii han care reprezintă mai mult de 90 % din populație , există încă 55 de minorități care împreună numără peste 50 de milioane...și lista cu state naționale care "adăpostesc" minorități poate continua .
   
   
Harta etniilor din China


     Din păcate pentru ungurii naivi care cred în UDMR , soluția propusă de către acești indivizi nu este cea bună , nici pentru români , însă nici pentru unguri deoarece în contextul prezent , al ofensivei anti-naționale și al ofensivei atât psihologice cât și politice împotriva albilor ( indiferent dacă ei sunt unguri , români sau francezi ) singura cale bună atât pentru români cât și pentru unguri este ajutorul reciproc , în cazul contrar , cel al conflictului interetnic , indiferent cine ar fi câștigătorul acelui conflict , ambele neamuri vor avea de suferit .
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu