9 august 2013

Cipurile biometrice si sfarsitul libertatii

     Confortul , rapiditatea și eficiența se presupune că vor fi avantajele de care se vor bucura naivii care vor accepta cipurile biometrice . Însă toate aceste "avantaje" pălesc în fața crudei realități deoarece sunt doar niște capcane întinse pentru ca oamenii să renunțe la libertatea și intimitatea lor crezând că astfel o vor duce mai bine .
      În prezent , onoarea , disciplina și solidaritate nemaifiind la modă , au fost înlocuite de alte valori hedoniste , cum ar fi : egoismul , comoditatea și lenea . Punerea în circulație a cipurilor biometrice va fi prezentată de către politruci și vânduți ca fiind un mod în care ne vom putea face viața mai ușoară , însă aceasta este doar capcana în care mulți vor cădea crezând că totul va decurge bine  .



       Pentru a prinde un șoarece trebuie să-l momești cu o bucată de cașcaval ca mai apoi să-l prinzi în capcană . În cazul nostru "bucata de cașcaval" este reprezentată de către iluzia de securitate , iar sfârșitul libertății este reprezentat de către iluzia faptului "că totul va fi bine dacă vei urma această cale" .
         Libertatea reprezintă un element fundamental pe care trebuie să-l apărăm deoarece de libertatea noastră ține și securitatea noastră . Acesta este și motivul pentru care cedarea de libertate nu va avea ca efect o securitate mai eficientă, ci efectul va fi chiar contrar deoarece securitatea unui popor se dobândește în urma luptei sale pentru libertate .
         Noi românii doar prin intermediul propriilor noastre forțe putem să fim liberi și putem să ne bucurăm de securitatea vieților noastre . Doar noi putem asigura această libertate și securitate în timp ce forțele externe care ne promit libertatea și cipurile biometrice care sunt menite "să ne ajute și să ne asigure securitatea" nu vor face decât să ni le ia !

2 comentarii:

  1. Cei care pot renunta la libertate pentru a obtine o siguranta temporara nu merita nici libertate nici siguranta.
    Cuvinte spuse de Benjamin Franklin.

    RăspundețiȘtergere