13 ianuarie 2013

SNC - Uranus , Cronos și Puterea Absoluta

  Cei care își doresc puterea absolută, cei care au puterea și o folosesc într-un mod abuziv trebuie să facă niște cercetări în materie de Mitologie și să descopere că și în timpurile ancestrale, oamenii acceptau puterea numai dacă această putere era legitimă.
  Puterea câștigată într-un mod ilegitim ( alegeri falsificate , afaceri necurate ) nu a fost acceptată de oameni și nu va fi acceptată nici în prezent.
 Rolul acestui articol este acela de a prezenta importanța învățăturilor care pot fi trase din Mitologie pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă în prezent sau mai bine spus ce o să se întâmple .

Uranus - reprezentare modernă


 Despre Uranus se spune că era zeul primordial în Mitologia Greacă, el personificând cerul și măreția .   Tocmai datorită aceastei măreții , Geea - zeița pământului s-a îndrăgostit de el și l-a luat de bărbat, în timp au apărut și roadele iubirii lor, anume cei șase titani - Coeus , Crius , Cronos, Hyperion , Iapetus și Ocean și  șase titanide : Thetis , Themis , Theia , Rhea , Phoebe și Mnemosine.

Zeița Geea


  Însă pe lângă aceste odrasle reușite, au apărut și alte roade rezultate din iubirea lui Uranus și a Geei, cei trei ciclopi - Brontes , Stereopes , Arges și cei trei hecantohiri ( fiecare dintre ei avea 100 de mâini și 50 de capete ) .
 Văzând puterea odraslelor sale, și temându-se că acestea vor putea accede la puterea lui, pentru a scăpa de această frică, s-a gândit că ar fi mai bine să-și întemnițeze odraslele în Tartar. Văzând aceste lucruri Geea, nefiind de acord cu acțiunile soțului ei, a căutat o cale prin care să-și scape odraslele de temniță. Pentru a-și pune planurile în aplicare avea nevoie de un ajutor, singurul care a avut curajul să ducă la final planul mamei sale fiind Cronos .

Cronos


 Pentru a îndeplini misiunea, Geea a făcut o secere din adamanțiu, pe care i-a dat-o lui Cronos. În acea noapte, Uranus a venit să se culce cu Geea. Pe când zeul cerului se apropia, Cronos a lovit cu secera și i-a tăiat lui Uranus organele genitale .

Castrarea lui Uranus


 Din sângele care a căzut din rană s-au născut nimfe și giganți, iar când Cronos a aruncat organele în mare, o spumă albă a apărut. Din această spumă s-a născut Afrodita, zeița dragostei .

Rhea


 Cronos, după ce l-a detronat pe Uranus a devenit stăpânul lumii împreună cu soția sa, Rhea . Rodul iubirii lor au fost cei șase copii : Demeter, Hestia, Hera, Hades, Poseidon și Zeus. Sub puterea lor a început o perioadă de armonie și prosperitate, care a devenit cunoscută ca "Epoca de Aur"; un timp când, se spune, oamenii trăiau fără lăcomie sau violență, fără muncă sau nevoie de legi. Însă această armonie a încetat atunci când Cronos a început să fie măcinat de ideea că ar putea fi detronat de unul dintre copiii săi , astfel istoria repetându-se, el la rândul lui preluând puterea într-un mod abuziv ( printr-o conspirație ) de la tatăl său.

Cronos mâncându-și copii - pictură de Rubens


 Pentru a preveni acest lucru, a început să-și înghită nou-născuții, luându-i la naștere și înghițindu-i întregi, reținându-i înăuntrul corpului său, de unde nu-i puteau face nici un rău.

  Rhea nu era de acord cu gândul de a-și pierde toți copiii și, cu ajutorul Geei, l-a salvat pe Zeus de soarta care-i fusese hărăzită. Rhea a învelit o piatră în hainele lui Zeus, pe care Cronos a luat-o și a înghițit-o imediat, crezând că este copilul său. Planul Geei și Rheei a funcționat, copilul Zeus fiind salvat și dus în Creta, iar acolo, într-o peșteră de pe Muntele Dicte, capra divină Amaltheia l-a alăptat și crescut pe bebelușul Zeus. Când Zeus a devenit un bărbat puternic, s-a întors pe domeniul tatălui său și, cu ajutorul Geei, l-a obligat pe Cronos să îi regurgiteze pe cei cinci copii înghițiți anterior . Ulterior Zeus, aliindu-se cu frații săi, a condus revolta împotriva titanilor conduși de tatăl său și, după zece ani, i-a învins și i-a exilat.

Zeus


 După și-a înfrânt părintele, Zeus a reușit să devină suveranul lumii, însă spre deosebire de înaintașii săi , Zeus a fost ales de către oamenii săi ca suveran, astfel puterea pe care a dobândit-o a avut un caracter legitim.
 În ziua de azi, românii conștienți de ceea ce se întâmplă în jurul lor, conștienți de falsa libertate pusă în practică de către neo-marxiștii care au îmbrăcat haine de liberali, trebuie să știe că și domnia acestor impostori va lua sfârșit la un moment dat deoarece nicio putere opresivă nu este veșnică.
 Tocmai acesta este și motivul pentru care se caută nod în papură naționaliștilor, acesta este și motivul pentru care dreptul la opinie, atât de ridicat în slavi, există doar într-o formă timidă la nivel politic înalt.
 Libertatea și Ordinea Naturală vor fi restaurate fiindcă oamenii le doresc și le consideră legitime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu