28 ianuarie 2013

SNC - Mitul ateist

   În ziua de azi ateismul a devenit o modă pentru unii şi o maşinărie politică pentru alţii. Mai întâi trebuie dată definiţia ateismului pentru a înţelege mai bine acest fenomen. Ateismul este negarea existenței lui Dumnezeu și a oricărei divinități. Conform altui sens al aceluiași cuvânt, având în vedere etimologia greacă a cuvântului ateism, în care prefixul „a” înseamnă „fără” sau „nu” și „theos” înseamnă „zeu”, este definit ca ateu cineva care nu crede în zei, fără a fi necesar să creadă că zeii nu există, implicit ateismul este absența credinței în zei.
   Ateii într-un mod oficial ignoră Divinitatea, ignoră Religia Creștină, dar ei fără să îşi dea seama creează la rândul lor o Religie materialistă în care Dumnezeu cel adevărat este dat la o parte, iar atributele sale sunt luate de către alte entităţi materiale. Ştiu că sună ciudat acest lucru îmi voi demonstra veridicitatea spuselor prin exemple .
  În timpul Umaniştilor picați în extrem, atributele lui Dumnezeu îi erau date Omului .

Ludwing Andreas Feuerbach


   Ludwig Andreas Feuerbach (n. 28 iulie 1804, d. 13 septembrie 1872) a fost un filosof german al materialismului . Un loc deosebit în filozofia lui Feuerbach îl ocupă critica religiei. El interpretează religia (în speță Religia Creștină) ca o înstrăinare a omului de el însuși, ca o înstrăinare de către om a caracterelor sale esențiale (bunătatea, puterea, iubirea etc.), atribuite unei ființe transcendente imaginare (Dumnezeu). Risipirea acestei iluzii, instaurarea adevărului despre om, coborîrea „iubirii“ din planul transcendent al religiei în planul real al vieții ar constitui, după Feuerbach, condiția eliberării omului. Astfel Feuerbach din punct de vedere intelectual a înlocuit Religia Creştină cu o neo-religie numită Materialism, în acepția lui, omul va fi liber atunci când va fi eliberat de către influența Divină, dar odată ce omul va fi "eliberat" de sub influența spritualității va cădea sub influența materialismului extrem.

 
Vladimir Ilici Ulianov


   , numele de familie originar: Ulianov , (n. 10 aprilie 1870  – d. 21 ianuarie 1924) a fost un revoluționar din Rusia care a condus partidul bolșevic, primul premier al Uniunii Sovietice și fondatorul ideologiei cunoscute sub numele de leninism. El chiar dacă se considera un ateu, un "eliberat" de Dumnezeu, concepţiile sale politice arătau altceva. Lenin a spus că pentru el : Karl Marx (n. 5 mai 1818, Trier, Germania - d. 14 martie 1883, Londra, Marea Britanie)  a fost ca Iisus Hristos, iar Nikolai Gavrilovici Cernîșevski (n. 12 iulie 1828 - d. 17 octombrie 1889) a fost ca Ioan Botezătorul. Această afirmaţie atestă faptul că el a renunţat la Creştinism pentru a se dedica unei noi religii materialiste denumită marxism în care Marx prelua atributele Divine, iar Cernîşevski atributele profetice.

Nikolai Cernîşevski
   După cum bine se observă, atât la nivel de elită cât şi la nivel de masă, omul are nevoie de Dumnezeu, iar dacă nu îl are pe adevăratul Dumnezeu, omul îşi creează noi Divinităţi, aceste pseudo-divinităţi reprezintă acel chip cioplit.
   Partea comică vine atunci când ne dăm seama că "Homo Religiosus" ( omul religios ) trăiește până și în cei care neagă valoarea Credinței Spirituale. Feuerbach și Marx au fost unii dintre creatorii unei noi religii intitulată Materialism Dialectic, din trupul acestei concepții materialiste s-a născut marxismul, pentru marxiști locul Bibliei este luat de Manifestul Comunist, un "apostol" al Marxismului a fost Lenin, pe lângă el au apărut alți credincioși ai acestei religii materialiste, unii dintre ei au devenit marxiști vestici, iar alții au rămas marxiști ortodocși, faptul că unii dintre ei au rămas ortodocși demonstrează clar caracteristicile religioase ale acestor anti-religioși.
   Creştinismul reprezintă pentru Poporul Român fundamentul pe care s-a format, acest fundament avându-şi nucleul în Dumnezeu şi în Tradiţia Românească. Mulţi românii din naivitate sau din simpla dorinţă de a urca pe scara acestei societăţii extremist materialiste renunţă la Credinţa adevăratului Dumnezeu în favoarea unei neo-religii materialiste care nu doar îi depărtează de adevăratul Dumnezeu, dar automat îi depărtează şi de Tradiţie, acesta este și motivul pentru care românii nu trebuie să renunțe la Creștinism de dragul utopiilor.
    Problema este reprezentată de faptul că neo-tradiţia este una de sorginte străină care urmăreşte interese străine, iar falsa divinitate reprezentată de către materialism nu va aduce acea dorită Pace.

Creștinismul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu