17 ianuarie 2013

Adevaratele motive ale aparitiei extremei drepte

  Dacă ar fi să ascultăm opiniile anumitor "specialiști"  în legătură cu motivele apariției extremei drepte, am ajunge să credem, într-un mod fals, că acest fenomen politic și social are loc deoarece "albii sunt rasiști" ( sau albii nu înțeleg binefacerile multiculturalismului ) sau ( asta este fraza mea preferată ) "din motive economice reprezentate de faptul că acei indivizi nu au înțeles actualul sistem bazat pe "libertate " .
  Aceste două concepte par a domina gândirea "specialiștilor" speriați de reapariția extremei drepte, dar tocmai repetarea cu sfințenie a acestor două concepte demonstrează faptul că acești indivizi nu sunt niște adevărați specialiști ci mai degrabă niște purtători de "ochelari de cal".
 Adevărul este altul decât cel prezentat de acești indivizi, radicalizarea naționalismului europenilor nu a apărut datorită faptului că "albii sunt rasiști" sau "din motive de neînțelegere a acestui sistem ". Adevărul este că extrema dreaptă, în prezent, exact ca și în perioada interbelică, a apărut ca o reacție la extremismele de stânga, promovate atât de rebeli cât și de către reprezentanții sistemului.

Ivan Ilin


  Pentru a-mi întări veridicitatea spuselor voi da și un exemplu reprezentat de părerea unui gânditor rus, conservator și naționalist Ivan Alexandrovici Ilin ( 9 aprilie 1883 - 21 decembrie 1954 ), în legătură cu motivele apariției național-socialismului și al fascismului. Eu consider părerile sale pertinente în legătură cu național-socialismul deoarece el nu a fost un adept al național-socialismului dar a observat bine faptul că acest fenomen politic radical a apărut ca o reacție la extrem stângism ( în mod evident că apariția national-socialismului ca o reacție nu exonerează acest concept politic de excesele sale ).


Adolf Hitler


  În legătură cu Adolf Hitler (n. 20 aprilie 1889, Braunau am Inn, Austria — d. 30 aprilie 1945, Berlin) , Ivan Ilin a spus în articolul intitulat Național-Socialism : " Ce a făcut Hitler ? Hitler a stopat procesul bolșevizației în Germania ".
  Venind vorba despre fascism, acest gânditor rus a spus : " Fascismul a apărut ca reacție la bolșevism, el reprezentând concentrația forțelor de dreaptă în timpul ataculului haosului stângist și al totalitarismului de stânga " .
  Această concepție adevărată este aplicabilă atât pentru România, cât și celelalte țări europene deoarece atunci, ca și acum, naționalismul s-a radicalizat ca reacție la extrema stângă , extremă care a apărut cu mult timp înainte de apariția lui Hitler.

Kurt Eisner


 Însă, anumiți "specialiști" când arată cu degetul spre Hitler, uitând într-un mod deliberat sau din ignoranță de extremiștii de stânga : Lev Davidovici Troțki (  n. 26 octombrie 1879  - d. 21 august 1940 ) , Emma Goldman (n. 27 iunie 1869 în Kovno, Rusia - d. 14 mai 1940 în Toronto, Canada) și Kurt Eisner ( 14 mai 1867 - 21 februarie 1919 ) încetează a mai fi obiectivi .

  Ținând cont de aceste elemente importante, adevăratele motive ale apariției extremei drepte au fost, atunci ca și acum : distrugerea familiei tradiționale prin promovarea unui extremism feminist , demonizarea naționalismului prin promovarea unui internaționalism agresiv și mai ales negarea drepturilor naturale ale nativilor .
 Dacă într-adevăr se dorește schimbarea acestei stări de fapt atunci politicienii ar trebui să renunțe la politicile de sorginte extrem-stângistă , să susțină familia tradițională, să susțină naționalismul rațional și mai ales să susțină drepturile naturale ale etniilor și atunci când acele etnii sunt majoritare .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu