12 aprilie 2012

5 Cei mai cunoscuti scriitori, zei si oameni de origine traca


Aceasta este lista celor mai cunoscuti scriitori, zei sau chiar si oameni de origine traca:


Spartacus i-a înrolat în armata sa pe prizonierii acestor cetăţi dar si pe sclavi, ucigând insa romanii nobili care se aflau în acele cetăţi iar pe plebei şi pe sclavi îi înrola în armata lui. Ne povesteste Appian. 

Cultul era originar din Tracia sau din Lydia, dar era popular si în întreaga lume veche. Zeul cu numele frigian de Sabazios, a fost dat de greci fiului zeiței trace Bendis, si era venerat de traci ca "Eliberatorul" anotimpului rece. Cu toate armatele lui Alexandru Macedon cultul acestui zeu a reusit sa ajunga și în India.


Originea etruscilor a stârnit numeroase controverse, cuvântul etrusc provenind din: Trusci, Etruri, Etruscul sau Etrusci, dupa cum îi numeau romanii, și Tyrsanoi în limba elină. 

4. Bendis

Bendis sau Béndis, Mendis este o zeiță din mitologia dacica adorata ca zeiță a Lunii, a pădurilor, a farmecelor, si a nopții.


Ioan Cassian a fost unul dintre reprezentanții cei mai de seamă ai literaturii și monahismului apusean din secolul IV și V, fiind sfânt părinte al Bisericii Universale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu