28 aprilie 2012

Împăraţii traci ai Romei III - Regalian



       Istoria este plină de surprize şi din această cauză trebuie să cercetezi pentru a descoperi aceste elemente îmbucurătoare. Neamul românesc trebuie să îşi cunoască istoria pentru a şti cum să acţioneze .
      Subiectul reprezentat de către împăraţii traci care au condus Roma este unul sensibil deoarece persoanele care vor să ţină poporul român în tenebrele ignoranţei urăsc să vadă că românii pot nutrii o speranţă către mai bine, o speranţă dată tocmai de gloria strămoşilor, glorie de care aceşti indivizi vor să ne priveze.

       Istoria Augusta vorbeşte de faptul că Regalian ( 258 – 268 ) a fost un general roman din Pannonia, general despre care se spunea că îşi are originea în familia regală a tracilor daci şi anume, el era strănepotul bravului Decebal care a preferat moartea în locul sclaviei.
      Ţinând cont de acest valoros detaliu istoric adepţii teoriei lui Roesler şi cozile de topor autohtone ar trebui să verifice duritatea pereţilor de granit cu capul , ca mai apoi să se trezească la realitate şi să vadă că românii au fost primii în Trasilvania !
       La originea alegerii sale ca împărat în anul 258 a circulat o anecdotă care spune că el a fost ridicat la tron din cauza numelui său (Regalianus, "regal" sau "împărătesc") atunci când soldații lui au auzit această glumă l-au salutat pe Regalianus ca împărat al lor.
(monede) emise de către soția lui Regalianus, Sulpicia Dryantilla, care este afișată aici ca Augusta

        După înfrângerea și capturarea împăratului Valerian în partea de est (260), populațiile de frontieră s-au simțit nesigure, și și-au ales proprii împărați pentru a avea garanția că au lideri împotriva amenințării străinilor. Populația și armata din provincia Pannonia l-au ales ca împărat pe Ingenuus, dar împăratul legal, Gallienus, l-a învins pe uzurpator.
       Gallienus s-a mutat în Italia,  pentru a se ocupa de o invazie a alemanilor. Populația locală, care se confruntat cu amenințarea sarmaților, l-a ales ca împărat pe Regalianus, care a ridicat-o pe soția sa Sulpicia Dryantilla la rangul de Augusta pentru a-și întări poziția . Regalianus a luptat cu curaj împotriva sarmaților.     După victoria sa, el a fost ucis în urma unui complot pus la cale de către adversarii săi .
      Domnia acestui capabil războinic nu a putut schimba situaţia precară a Imperiului Roman deoarece ordinea nu a putut fi restabilită datorită trădării.
      Pentru neamul românesc trădarea din interior a reprezentat un pericol mai mare decât cel extern ( în prezent din păcate este la fel ), din această cauză trebuie să fim fără milă când vine vorba de trădare!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu