19 aprilie 2012

Top 10 – cei mai bravi războinici traci





 10. Teres I ( 460 – 445 î.H ) – fondatorul regatului Odris






9. Hector – viteazul apărător al Troiei




8. Decebal – ( 87 - 106 ) Regele care a preferat moartea în locul vieţii de sclav 




7. Belizarie ( 505 – 565 ) - cel mai mare general al imperiului Bizantin






6. Filip al II-lea al Macedoniei (n. 382 î.Hr.– d. 336 î.Hr.) - unificatorul neamurilor trace sud-dunărene şi creatorul puternicului nucleu care a stat la baza fondării Imperiului Macedonean.




 5. Paris – seducătorul Elenei ( este de notat cuşma frigiană de pe capul lui Paris, obiect vestimentar reprezentativ pentru neamul Trac )







4. Galerius ( 250 - 5 mai 311), – tracul care a condus Roma şi a dat primul Edict de Toleranţă pentru emanciparea creştinilor 30 aprilie 311







3. Spartacus ( 109 – 71 î.H ) – gladiatorul care a făcut Roma să tremure



2. Burebista ( 82 – 44 î.H ) – unificatorul neamului tracic nord şi sud-dunărean





1. Alexandru cel Mare ( 20 iulie 356 î.Hr. – 10 iunie 323 î.Hr. ) – cuceritorul lumii cunoscute.

2 comentarii:

  1. Desi chiar daca regatul Odrisilor a devenit in ultima perioada foarte mediatizat, nu as pune in coada topului pe Teres dar nici pe Alexandru in frunte.
    Cu Hercule cum ramane?

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi place comentariul tău deoarece ai scos în evidenţă faptul că nu l-am pus în acest top pe Hercule ( chiar dacă merita un loc fruntaş )însă eu am preferat să nu îl pun în acest top deoarece sursele care vorbesc despre acest mare trac sunt doar cele mitologice, iar topul meu a fost înfăptuit pe criterii reprezentate de dovezi istorice concrete .
    În acest top Alexandru ocupă primul loc datorită faptului că el şi-a pus amprenta în istoria universală în modul cel mai semnificativ .
    O să ţin cont de propunerea ta şi o să fac şi un top al tracilor care şi-au pus amprenta din punct de vedere a istoriei mitologice ( expl : Hercule,Orfeu...)

    RăspundețiȘtergere