16 august 2014

SNC - Nationalism versus statism


   Din punct de vedere naționalist, națiunea are la bază o realitate "organică" formată din trei elemente fundamentale fără de care cu poate exista, trei elemente interdependente : Etnie, Cultură și Spiritualitate. Pe de cealaltă parte, din punct de vedere "statist", națiunea are o natură abstractă fiind formată doar din instituții. Orice națiune pentru a funcționa are nevoie de instituții, dar în primul rând are nevoie de oameni capabili și loiali țării pentru a le conduce. În absența acelor oameni capabili și loiali, pot exista zeci de instituții menite să lupte împotriva corupției, iar acea corupție va continua sa existe indiferent de multitudinea instituțiilor.
    Dar ce sunt până la urmă instituțiile? Instituțiile sunt niște instrumente bune atunci sunt conduse de oameni capabili și proaste atunci când sunt conduse de oameni incompetenți. Din aceasta rațiune rezultă faptul că nu instituțiile sunt cele care construiesc statul, ci oamenii, deoarece tot oamenii au pus fundamentul acelor instituții.




    Un alt instrument "fetișizat" și prezentat într-un mod greșit, este economia. Acesta este și motivul pentru care instrumentul numit economie nu poate fi "prost" ci doar poate fi folosit într-un mod prost. Economia funcționează bine atunci când oamenii însărcinați cu buna ei funcționare își fac datoria și prost atunci când ei neglijează acea răspundere.
    Statul la rândul său, nu reprezintă un element abstract format din instituții așa cum vor să ne convingă "statiștii" , ci reprezintă un element care are la bază o realitate organică formată din cele trei elemente, formată din oameni care dau naștere instituțiilor. Un exemplu elocvent în acest sens este cel reprezentat de armată care a apărut din nevoia firească a oamenilor de a se apăra în fața agresiunilor străine, astfel rolul armatei a fost și este cel de a apăra națiunea.



     După cum am arătat, instituțiile sunt niște instrumente create de către oameni cu scopul de a-i ajuta, în caz contrar, rolul lor este nul! Simpla existență a Constituției nu garantează și integritatea teritorială a unui stat. Când statul este condus de oameni loiali, atunci Constituția are o valoare, însă atunci când în interiorul statului se află tot felul de trădători și agenți străini, Constituția nu este decât o bucată de hârtie deoarece pentru ei nu contează ceea ce este scris în interiorul Constituției fiindcă ei nu au nicio legătură cu cei care au fondat România ca stat și automat cu cei care au pus bazele Constituției.
  Concluzia acestui articol este aceea că românii trebuie să realizeze faptul că oamenii fondează instituțiile și că instituțiile statului Român trebuie să le susțină aspirațiile, în caz contrar rolul acelor instituții este nul. Românii trebuie să realizeze că nu "statul Român este rău", ci indivizii aflați la conducerea statului sunt în majoritatea lor incapabili și trădători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu