24 iunie 2013

Straight Edge

     Mişcarea Straight Edge ( Avantaj total ) își are originea în anii 70 , atunci când a apărut ca reacţie împotriva degenerări caracteristice acelei perioade . Drogurile , excesul de alcool , excesul de țigări și dezastrul moral provocat de "revoluției sexuală" au reprezentat principalele elemente negative care trebuiau combătute , iar modul cel mai bun de combatere al acestor elemente negative era ( este și va fi ) exemplul personal . "Avantajul total" se referă la avantajul pe care-l vei avea în lupta cu viața și greutățile ei aferente atunci când vei avea un stil de viață sănătos care te va ajuta atât fizic , cât și mental și spiritual .

Straight Edge - Avantaj Total


     Termenul de Straight Edge și principiile fundamentale au fost introduse de trupa americană de punk radical Minor Threat . Solistul acestei trupe , Ian MacKaye ( 16 aprilie - 1962 )  a fost cel care a pus bazele noțiunii de straight edge , concept definit ca fiind o modalitate de a promova independența și dezvoltarea personală prin intermediul refuzului consumului de droguri , de alcool și țigări .

Ian MacKaye


     Ideea de bază a acestui concept constă în faptul că adevărata libertate nu poate fi obținută în urma exceselor de orice natură, ci în urma unor activități constructive ( cum ar fi sportul , munca, cititul..etc ) atât pentru tine , pentru viitorul tău cât și pentru societate .

     Care este relația dintre Straight Edge și națiune ? O națiune viguroasă capabilă să reziste vicisitudinilor istoriei este mai înainte de toate o națiune cu niște principii puternice și obiceiuri sănătoase . Calea Straight Edge , o cale sănătoasă, atât pentru tine cât și pentru națiune .

    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu