9 iunie 2013

Despre originea Romaniei si ignoranta iredentista

      Importanţa istoriei şi rolul deţinut de aceasta în formarea fiinţei naţionale sunt cruciale pentru existenţa viitoare a unui popor . Mulţi tineri din ziua de azi, influenţaţi de către concepţia neo-modernistă care-i îndeamnă să fie egoişti , nepăsători şi ignoranţi faţă de istoria neamului din care fac parte, nu fac decât să dea apă la moară celor care vor să le distrugă neamul .



Imperiul Bizantin sub Iustinian

     Problema este reprezentată atât de către cei care nu cunosc istoria, cât şi de către cei care cunosc istoria , însă nu vor să o prezinte . Un alt detaliu crucial care "le scapă" istoricilor "corecţi din punct de vedere politic" este cel al originii României şi al faptului că românii sunt urmaşii traco-romanilor, acei traco-romani  care au fondat Romania , anume Imperiul Bizantin .





Toroczkai Laszlo

      Acest detaliu este omis nu numai de către anumiţi istorici autohtoni, ci şi de iredentiştii maghiari care ori nu vor să-l spună, ori sunt mult prea ignoranţi să-l cunoască . Un exemplu de acest gen vine dintr-un recent interviu acordat lui  Toroczkai Laszlo, liderul Mişcării tinerilor maghiari din cele 64 de comitate (HVIM), care a declarat că : “ România nu este un stat tradițional. La fel şi Slovacia. România și Slovacia nu au existat niciodată în istorie. Eu nu sunt șovin, deci nu urăsc românii. Însă ei trebuie să înțeleagă că statele naționale și tradiționale sunt trei, și anume: Moldova, Transilvania și Valahia”, consideră liderul HVIM.
     Din punctul lui de vedere "Romania nu a existat niciodată în istorie" , dar totuşi Romania a existat în istorie şi vechimea ei nu este una de ignorat .
      Pentru a demonstra veridicitatea vorbelor mele, voi da două exemple istorice : primul fiind despre fondatorul Romaniei şi cel de-al doilea despre cel mai important lider sârb care şi-a atribuit titlul de imperator Romanie ( adică împărat al Romaniei , al Imperiului bizantin ) .


Constantin cel Mare


      Fondatorul Romaniei a fost tracul ( proto-românul ) Constantin cel Mare (n. 27 februarie 272 – d. 22 mai 337), fiindcă odată cu fondarea Constantinopolului a început existenţa României . Chiar dacă într-un mod oficial Imperiul Bizantin este prezentat ca fiind unul grec , el nu a fost doar grec, deoarece a fost fondat de către traci ( proto-români ) şi condus de către aceştia, până în sec VII atunci când Imperiul a fost grecizat de către împăratul Heraclius I  (n. 575 - d. 11 februarie 641) . Faptul că strămoşii noştri erau conştienţi de românismul lor, demonstrează încă o dată că ei nu au uitat că sunt urmaşi ai lui Constantin cel Mare , anume fii de Românie .



Imperiul fraţilor Asăneşti

     

      Acel lider sârb a fost Ștefan Uroș IV Dușan  (1308 – 20 decembrie 1355) . El a fost fondatorul ţaratului sârb , cea mai puternică formaţiune statală din istoria sârbilor . Un detaliu important este reprezentat de titlul purtat de acest principe şi anume : rex Rasie, imperator Romanie , adică rege al Raskăi ( adică al vechii Serbii ) şi împărat al Romaniei ( împărat al Imperiului Bizantin ) .


Stefan Dusan


      Ultimul, dar nu cel din urmă, a fost Petru Asan , el fiind domn al Vlahiei ( al ţării românilor ) şi unul dintre fondatorii Imperiului Valaho-Bulgar . Această denumire de "domn" îşi are originea în Epoca Dominatului , începută de către tracul ( proto-românul ) Diocleţian . Într-o scrisoare adresată occidentalilor  , el a spus în felul următor : "Eu mă trag din sângele românilor" şi că "Eu am mai multe drepturi asupra acestui pământ decât voi asupra Constantinopolului , eu mă trag din sângele românilor şi nu am făcut altceva decât să preiau ceea ce strămoşii mei au posedat odinioară "( adică să recapete vechea Romanie şi anume Imperiul Bizantin ) .
      După cum bine se vede, acest mare lider al românilor avea conştiinţă naţională şi mai ales cunoştea istoria neamului său . România nu este o invenţie artificială , însă e bine de ştiu că cei care vor să scoată România din istorie vor de fapt să distrugă România ca stat naţional şi pe români ca popor . 

Războinici români


      Ceea ce este important de ştiut constă în faptul că nu ungurii ca popor reprezintă o problemă sau naţionaliştii unguri, este chiar foarte bine că în Ungaria există mişcări naţionaliste, însă aceste mişcări pentru a ajuta cu adevărat Europa şi popoarele europene vor trebui să lupte atât pentru neamul lor cât şi pentru celelalte neamuri europene .
      Această concepţie de Internaţionalizare a Naţionalismului reprezintă fundamentul ideologiei Social Naţionalist Creştine ( SNC-iste ) , deoarece conform acestei ideologii ca naţionalist european trebuie să lupţi atât pentru poporul tău cât şi pentru celelalte neamuri europene care se află în pericol , fiindcă de soarta adevăratei Europe trebuie să se îngrijească fiecare neam european în parte şi astfel în loc de şovinism va exista mutualitate .
     Consider că românii vor reuşi să treacă peste această perioadă întunecată în care se află , iar primul pas este reprezentat de către cunoaşterea adevărului istoric şi al doilea pas este reprezentat de evoluţia personală a fiecărui individ .
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu