16 iunie 2012

Mitologie tracă - Zeii Protectori

 Cultura tracă includea și ideea de protecție divină, ideea de punte de legătură între lumea materială și cea spirituală, pentru a afla care zeu iți este protector și ce efecte are acest lucru asupra ta va trebui să verifici ziua a săptămânii în care te-ai născut, succes în descoperirea zeității !

Cel care a venit pe lume în Ziua Intâi (Luni) – protector DIONYSOS

 Dionysos este un zeu recunoscut în mitologia tracă ca și stăpân veselie, dar și ca o zeitate a vegetației si a stării de exaltare. Dionysos este asociat stării de euforie, vitalitații și bucuriei de a trăi. Persoanele născute sub semnul zodiei Dionysos sunt persoane care iubesc să traiască si sa iubească, bucurându-se de fiecare clipă. Totodată, sunt persoane joviale, optimiste, pozitive, ușor exuberante si superficiale. Sunt ambitioase, insă au nevoie de un stimulent puternic pentru a-și duce la bun sfarșit o sarcină.

Cel care a venit pe lume în Ziua a Doua (Marți) - protector PLEISTOROS


  Cel născut în ziua lui Marți este patronat de Pleistoros, zeitatea tracă a războiului și a conflictelor ce cerea în mod periodic jertfe si sacrificii. Pleistoros era cel care îi proteja în mod deosebit pe razboinici. Persoanele născute sub semnul zodiei Pleistoros sunt persoane dinamice, înzestrate cu o puternică energie fizică, dar și cu tarie de caracter si o capacitate de rezistență fizică si psihică ieșită din comun. Aceste persoane sunt tenace, directe, perspicace, niste prieteni de excepție care nu accepta cuvantul trădare. Nu le place sa se dea batute şi nu renunță cu ușurința la ceea ce și-au propus. Dacă le-ai greșit cu ceva anume, pregatește-te de o răzbunare cruntă.


Cel care a venit pe lume la Mijlocul Saptămânii (Miercuri) – protector DERZELAS

  Derzelas sau Zeul cel Mare era o zeitate de factură masculina specifica tracilor, înfaţisat adeseori calare. El era zeul sanataţii, veghiind asupra stării de bine trupesti, dar şi asupra energiei vitale. Cei nascuti sub semnul zodiei Derzelas sunt persoane ce iubesc dreptatea, armonia si pacea. Ţin foarte mult la principiile si la teoriile lor de viata şi chiar dacă îsi doresc să aibă parte de respectul celorlalţi, nu se dezic de crezurile personale. Sunt persoane corecte, sincere. Au asteptari mari de la cei din jur, fiind extrem de exigenți atât cu ei inșiși, cât şi cu ceilalți. Au o dorinţă de autoperfecţionare înnascută şi urmăresc în permanenta să îşi depaşească limitele.



Cel care a venit pe lume in Ziua a Patra (Joi) - protector SABAZIOS


  Sabazios este un zeu pe care vechii traci il venerau ca pe ‘Eliberatorul’, cel care îi dezrobea de sub puterea anotimpului rece. Divinitate subpamanteană conform unor izvoare istorice, Sabazios avea și atributul șarpelui, fiind perceput totodata si ca o zeitate solara a cailor. Persoanele aflate sub semnul lui Sabazios au o fire taciturnă și sunt intr-o oarecare masura firi introvertite, enigmatice si cu un farmec de nepatruns. Au o infatisare rece, mențin intotdeauna oamenii la o anumita distanță, suficient cât să nu-i lase sa patrundă în interiorul lor. Sunt însă persoane extrem de inteligente, talentate, capabile, pe care te poți baza la nevoie. Mai mult, sunt prieteni de nadejde şi parteneri fideli de viață.


Cel care a venit pe lume in Ziua a Cincea (Vineri) - protector BENDIS

  În Panteonul trac se strecoară și o zeitate de factură feminină, zeita Bendis. Prin urmare, Bendis era considerată a fi o zeiță a padurilor și a Lunii, fiind infațișată purtând o suliță în mâna stangă, un coif pe cap și o cupa in cea dreapta. Bendis era cinstită indeosebi de catre femei si de aceea unii istoriografi au desemnat-o şi ca pe o zeita a dragostei, a legaturilor de casatorie și a maternitații. Cei nascuti in ziua lui Vineri au o personalitate senzuală, o putere mare de empatie și capacitatea de-a iubi. Prin natura lor, sunt firi calde, instinctive, generoase, orientate mai multe catre familiei si catre binele celor din jurul lor. Au putere de sacrificiu si sunt pasnici in general. Ferește-te însă să-i calci pe coadă sau să-i ataci pe cei care le sunt dragi. Vei simţi pe propria piele ce înseamnă răzbunarea!


Cel care a venit pe lume în Ziua a șasea (Sâmbătă) – protector GEBELEIZIS


  Gebeleizis, cunoscut în unele variante şi sub numele de cavalerul trac Derzelas, era zeul cerului limpede, fiind asociat totodată şi cu puterea fulgerelor, a tunetelor și al furtunii. Persoanele născute sub semnul lui Gebeleizis au personalitati puternice, se enerveaza și își pierd cumpatul cu usurință .Totodată, cu ajutorul autocontrolului, reusesc să-și stăpânească ieşirile temperamentele pentru o perioada îndelungata de timp. În acelaşi timp, sunt pasionale şi au în sange capacitatea de a conduce. Au temperamente copleșitoare si coclotitoare, de care fie te indragostești, fie te ferești.

Cel care a venit pe lume în Ultima Zi (Duminică) – protector ZALMOXE


  Zalmoxe, zeul suprem al panteonului care îmbina atât trasaturi solare, zoomorfice, cât si htonice, reprezintă divinitatea care guvernează personalitatea și destinul celor nascuți în ziua de duminica. Cel născut sub semnul lui Zalmoxe are o personalitate puternică. Îi place sa se afle in centrul atenției, vorbind pentru el, vorbind in numele altora, gesticuland, captand atenția, luând decizii pentru el, dar si pentru ceilalti. Este un lider innascut si are mare capacitate de persuasiune . Poate deveni conștient un manipulator caci ințelege perfect natura umană. Uneori îi place să se joace cu mințile si emoțiile celorlalți pentru a ajunge acolo unde-și doreste. Chiar dacă nu va avea parte de bogații de-a lungul vieții, existenta sa va influența într-un fel sau altul destinele celor din jur și prezența sa nu va trece neobservată.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu