9 septembrie 2014

Pilula rosie si pilula albastra


   În cazul noțiunii de pilulă roșie și pilulă albastră nu este vorba de pilule anticoncepționale sau de viagra, ci de un concept originar din filmul Matrix, un concept care cu toate că-și are originile în acest film, el poate fi folosit și în contextul realității noastre.


Matrix - momentul alegerii


    În timpul primului episod al trilogiei Matrix, Neo, din dorința de a cunoaște mai bine lumea înconjurătoare, de a cunoaște realitatea, se întâlnește cu Morpheus. În momentul întâlnirii lor, Morpheus îi dezvăluie lui Neo faptul că realitatea în care crede că trăiește nu este decât o iluzie menită să-l distragă de la adevărata realitate. Atunci când Morpheus a decis că a venit vremea în care Neo să vadă realitatea, i-a făcut următoarea propunere: 
     - În această palmă am o pilulă albastră, dacă iei această pilulă albastră, vei uita tot ceea ce te-am învățat și astfel vei putea să trăiești liniștit în realitatea artificială fără a te mai gândi la adevărata realitate.
     - Pe de altă parte, dacă vei alege pilula roșie, atunci vei vedea adevărata realitate, vei vedea realitatea așa cum este, fără iluziile create într-un mod artificial de către sistem!
    - Alegerea este a ta!
    După cum am mai spus, acest concept originar din filmul Matrix este cât se poate de aplicabil și în viața reală. Este evident faptul că în viața reală, lumea nu este condusă de roboți și oamenii nu pot zbura, dar este la fel de evident faptul că, ideea de iluzie indusă într-un mod artificial de către sistem nu este una falsă!

Matrix


    Dacă în Matrix, iluzia era indusă de roboți pentru a-i ține pe oameni într-o transă pentru a-i conduce, în realitatea noastră după cum am mai zis, nu există roboți care conduc omenirea, dar există clanuri de bancheri care acționează într-un mod similar, deoarece se folosesc de puterea mass-mediei de sistem pentru a promova neo-marxismul și a ne ține închiși în peștera ingnoranței. 
   Concluzia acestui articol este aceea că pilula albastră este reprezentată de către ideologia neo-marxistă a egalității, pe când pilula roșie, cea care-ți arată realitatea, este reprezentată de către naționalism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu