8 mai 2014
Despre mobilizare si demobilizare
Niccolo Machiavelli (n. 3 mai 1469, Florența - d. 21 iunie 1527, Florența) spunea că : un popor nu-și poate întemeia securitatea decât pe propriile arme și avea foarte mare dreptate. Motivul este unul simplu, care se aplică atât la nivel individual, cât și la nivel colectiv, la nivel de popor și anume : dacă vrei să te aperi, devino la rândul tău puternic, nu aștepta protecția de la altcineva fiindcă chiar dacă acel cineva te va apăra o dată, de două ori, a treia oară nu vei ști cu siguranță ce va fi și din această cauză trebuie să te bazezi în primul rând pe propriile forțe.
Alianțele au rolul lor, însă trebuie privite ca niște elemente complementare propriei puteri, în caz contrar, în urma lor va rămâne doar iluzia protecției.
În cadrul acestui articol în mod clar este vorba de relația dintre România și Nato, dintre România și marile puteri. Este logic din punct de vedere geopolitic pentru România să se afle într-o alianță, dar în același timp este important pentru România să păstreze o linie națională fiindcă în mod contrar, românii devin simpli pioni în jocurile geopolitice ale marilor puteri....asta în cazul în care românii ar fi conduși de români dedicați românismului.
După cum bine se vede, modul în care acționează aleșii, este unul cât se poate de contrar României atât din punct de vedere geopolitic, cât și din punct de vedere economic. Acum ceva timp s-a dorit mobilizarea rezerviștilor și tinerilor, de curând, premierul Victor Ponta a declarat că nu este nevoie de o astfel de măsură.
Instrucția militară nu reprezintă un lucru rău, însă ea devine un element negativ atunci când este făcută într-un mod precar,pentru ca mai apoi, recruții să devină carne de tun pentru politruci și interese străine.
Procesul de transformare în războinic este unul greoi și este nevoie de câțiva ani pentru ca un simplu tânăr să devină un războinic. Un popor pentru a exista, are nevoie de războinici, aceștia trebuind să fie pregătiți de la o vârsta fragedă,un bun exemplu în acest sens este cel al temuților samurai, care aveau nevoie de mai bine de 10 ani pentru a stăpâni arta razboiului.
Mulți hipiotarzi consideră inuman acest mod de abordare, dar atunci când tinerii vor avea nevoie să se apere, nu cred că vor avea timp de mirosit panseluțe și cântat imnuri pacificatoare. Din această cauză este bine de știut că toate popoarele pacificate au dispărut din istorie deoarece au încetat să fie capabile să se apere.
Concluzia este că predarea instrucția militară reprezintă un lucru bun, dar numai în contextul în care servește interesele poporului, deoarece în caz contrar, românii și-ar pierde inutil viețile de dragul politrucilor și intereselor străine.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu