25 ianuarie 2014

Un alt fel de Europenism - I


     Introducere : Cel mai important element care ţine de o concepţie filozofică sau politică este reprezentat de către legitimitate. Atunci când un concept politico-filozofic are legitimitate ,poporul îl susţine fără a fi nevoie de coerciţie ,însă atunci când conceptul politico-filozofic îşi pierde legitimitatea , poporul nu numai că încetează să-l susţină ci-şi va dori să-l schimbe , căutând în acest timp o alternativă .
      Rolul acestui articol este tocmai acela de a demonstra importanţa legitimităţii în cazul concepţiei Europeniste , de a prezenta motivele care au dus la apariţia euroscepticismului şi motivele care au dus la pierderea legitimităţii a conceptului de Europenism .
       Din punctul meu de vedere conceptul de Europenism şi-a pierdut legitimitatea în ochii popoarelor europene deoarece actuala concepţie de » europenism  » s-a depărtat atât de mult de ceea ce reprezintă adevăratul Europenism încât singura legătură între vechiul şi adevăratul Europenism şi actualul europenism este una semantică . Ambele europenisme conţin zece litere , însă esenţa lor fundamentală diferă într-un mod fundamental .

Nicolas Gomez Davilla


      Un înţelept gânditor columbian , Nicolas Gomez Davila ( 18 mai 1913 - 17 mai 1994 ) , a spus că : " Violenţa nu este necesară pentru a distruge o civilizaţie . Fiecare civilizaţie moare atunci când se depărtează de valorile unice care au creat-o " ( aşa stau lucrurile şi cu civilizaţia Europeană care în prezent se află într-un mare pericol tocmai datorită corectitudinii politice care nu are nimic european în ea ). 
     Realitatea este tocmai aceasta , cultura europeană a intrat într-un proces degenerativ , important din punctul meu de vedere este nu numai efectul care a dus la această degenerare , ci şi motivele care au dus la o astfel de degenerare .
       Motivul principal pentru care s-a ajuns la o astfel de situaţie în cazul Europenismului este chiar depărtarea ideologică şi politică a Europenismului în primul rând faţă de elementele de natură culturalo-religioasă care au dat naştere Europenismului , cât şi faţă de marii oameni care au gândit o astfel de idee .

Creştinism


     În primul rând, fundamentul religios al Europei a fost zduncinat deoarece Creştinismul nu mai reprezintă coloana vertebrală a conştiinţei europene deoarece religia principală a majorităţii politicienilor şi “filozofilor modernişti şi progresivi” este Corectitudinea Politică.

Efectele Corectitudinii Politice



       În al doilea rând, din punct de vedere cultural , Europa este alienată, iar la baza acestei alienări se află tot Corectitudinea Politică şi “copilul înfiat” al acesteia, anume Multiculturalismul deoarece prin intermediul acestor elemente „progresive” deoarece chiar dacă într-un mod oficial se spune că există egalitate între culturi , neoficial, situaţia este tocmai alta ,deoarece culturilor nativ europene nu li se oferă o importanţă la fel de mare în comparaţie cu cele de origine non-europeană .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu