15 iulie 2013

SNC - Nationalismul si Patriotismul

        Într-un mod aparent , Naționalismul și Patriotismul reprezintă unul și același element , singura diferență fiind cea nominală . Această concluzie falsă a faptului că Naționalismul și Patriotismul reprezintă același lucru a fost alimentată de manipulatori pentru a-i face pe naționaliști să uite de menirea naționalismului și să-l reducă la stadiul de patriotism .
       Naționalismul în simbioză cu patriotismul reprezintă un element pozitiv , în timp ce patriotismul lipsit de naționalism reprezintă un element negativ pentru poporul care-l acceptă . Un exemplu elocvent în acest caz al patriotismului lipsit de naționalism este cel al englezilor , ei sunt patrioți , își respectă sistemul , respectă monarhia și statul, însă sunt în totalitate "orbi" față de aspirațiile lor ca popor , tocmai datorită acestei orbiri, ei consideră că oricine poate fi englez , că nu contează viitorul nativilor englezi . Rezultatul acestui mod de gândire se răsfrânge asupra modului în care acționează , iar faptul că nativii englezi au devenit minoritari în propria lor capitală demonstrează că această strategie a patriotismului fără naționalism este dezastruoasă  .

Vulturul Românesc

 
       Patriotismul reprezintă învelișul , în timp ce naționalismul esența . Pentru a mă face mai bine înțeles voi da un exemplu reprezentat de un măr . Exteriorul mărului este patriotismul , iar interiorul mărului este naționalismul , iar mărul ca întreg reprezintă națiunea . Dacă exteriorul mărului este frumos iar interiorul zemos și gustos înseamnă că mărul este bun . Există însă și posibilitatea ca mărul în exterior , într-un mod aparent să fie frumos și sănătos , însă în interior să fie stricat. Tocmai așa este o națiune care uită de strămoși , o națiune care-și uită rădăcinile devine slabă și pacificată , această națiune slabă și pacificată poate da impresia de putere, însă ea în esența ei va rămâne tot slabă indiferent de încercările disperate de a părea puternică .
        În concluzie , Neamul Românesc pentru a redeveni un neam puternic are nevoie de o sinteză între naționalism și patriotism, are nevoie atât de înveliș cât și de esență !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu