11 februarie 2012

Popor

        Dacă viziunea liberală îi atribuie poporului o valoare individuală şi aceasta este şi cauza pentru care în mintea acelui popor trebuie sădită mentalitatea individualistă.
       Însă prea mult individualism duce într-un mod ireversibil la dezbinare,la pierderea indentităţii naţionale datorită egoismului dezvoltat în urma aplicării acestei ideologii.
Individualismul exacerbat înseamnă dezbinare, iar dezbinarea duce la distrugerea fizică şi spirituală a acelui popor.
 

      Datorită individualismului exacerbat, oamenii care fac parte din acel popor nu vor mai avea încredere unii în alţii din cauză că fiecare dintre ei pune pe primul plan intersesul personal şi nu naţional!
    Individualismul exacerbat reprezintă triumful interesului personal. Atunci când oamenii nu mai au încredere în ei, în forţa naţiunii lor,atunci se produce distrugerea fiinţei poporului.
Aceasta este şi cauza pentru care fiinţa poporului trebuie ţinută vie, din aceast motiv flacără pasiunii care ne face să luptăm pentru naţia noastră nu trebuie să se stingă.
Viziunea Social Naţionalist Creştină diferă în totalitate de faţă de cea neo-modernistă,liberală.
   În viziunea Social Naţionalist Creştină puterea poporului stă în unitate, în această viziune poporul este văzut ca un colectiv, iar acel colectiv este exact ca un organism ( adică poate fi puternic sau în acelaşi timp poate fi slab, depinde de cine conduce acel popor! ).
   Greşeala multora constă în faptul că modul lor de a privi poporul,de a privi majoritatea,este unul negativ, fiindcă ei denumesc poporul „gloată” datorită simplităţii şi naivitaţii sale.
  Faptul că o mare parte a poporului nu are educaţia necesară nu este reprezentat de vreo vină a poporului,vina nu este a poporului,vina este a celor care nu l-au lăsat să se dezvolte din punct de vedere intelectual.


Platon

       În prezent cu poporul român se întâmplă exact cum a spus Platon  (n. cca. 427 î.Hr. — d. cca. 347 î.Hr.) : „ Un tiran trebuie să-i ţină sub strictă observaţie pe oamenii curajoşi, cu viziune sau inteligenţi. Curăţând oraşul de alţi potenţiali conducători, tiranul promovează mediocritatea printre cetăţeni.”.
Tiranul este reprezentat de corupta clasa politică care nu vrea ca Cetatea ( „Poporul” )să fie condusă de oameni capabili care să trezească la viaţă poporul asuprit.
   Poporul nu a reuşit să meargă pe calea progresului datorită faptului că el nu a avut conducătorii necesari care să îi arate calea!
  Naivitatea poporul este comparabilă cu inocenţa unui copil,care trebuie să primească educaţia necesară pentru a fi disciplinat,rolul învăţătorului în acest caz este reprezentat de către conducător,el trebuie să-şi conducă poporul pe calea progresului,atunci când nu există un astfel de conducător înseamnă că el va apărea odată şi odată fiindcă poporul îl va produce!
   Istoria aduce argumente atunci când vine vorba de rezistenţa poporului Român, popor care chiar dacă nu a fost favorizat de istorie a reuşit să-şi  „producă” conducătorii necesari.


Francois Rabelais

      Chiar dacă vicisitudinile istorie ne-au adus şi lideri incompetenţi, Noi Românii am fost capabili să le rezistăm.
   Un citat care să ar putea trezii conştiinţa Poporului Român este următorul : „Valorezi atât cât te apreciezi.”( Francois Rabelais). Din aceste vorbe înţelepte trebuie să înţelegem un singur lucru, şi anume că noi suntem singurii care ne putem salva şi numai crezând cu tărie în forţele noastre putem reuşi.
     Un alt element care distruge armonia mintală a unei naţiuni este reprezentat de către dezinformare.
 Există 5 forme de manipulare:

1. distorsiunea – atunci când o persoană transmite o informaţie greşită fară să vrea.
2. filtrajul – atunci când o persoană transmite o informaţie greşită intenţionat.
3. scurtcircuitarea – când o persoană elimină intenţionat informaţii preţioase.
4. redundaţia – are loc atunci când o informaţie greşită este repetată.
5. supraîncărcarea – are loc atunci când se transmit informaţii inutile în cantităţi „industriale.

     Din păcate Poporul Român are parte de parte de toate aceste forme de manipulare,însă oricând această problemă poate fi rezolvată prin CERCETARE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu