6 iunie 2014

Adevarul se ascunde in detalii


    Motivul pentru care "gânditorii de dreapta" de tipul Tismăneanu&co greșesc atunci când se "iau la trântă cu marxismul" este unul care se ascunde în detalii deoarece acești indivizi uită cu voie sau fără voie un detaliu extrem de important în legătura cu marxismul.
    Acel detaliu este internaționalismul, care reprezintă esența de bază a marxismului. Povestea spusă de către acești indivizi și crezută de naivi sună în felul următor : Comunismul/bolșevismul a fost o ideologie greșită deoarece a dus la centralizarea statului, a dus la promovarea autarhiei, ș.a.m.d
    Acestei povești îi lipsește într-un mod clar detaliul internaționalismului, dar totuși conține două elemente menite să o facă credibilă, acele două elemente fiind reprezentate de critica adusă ateismului și de critica adusă totalitarismului. Naivii au tendința de a cădea în plasă deoarece au impresia că simpla critică adusă ateismului și totalitarismului anulează influența marxismului, însă naivitatea îi face pe acești oameni să scape din vedere detaliul reprezentat de internaționalism ca fundament al marxismului și de naționalism ca principal opozant al marxismului.



     Dacă naționalismul este principalul opozant al marxismului și al corectitudinii politice, de ce niște  așa-ziși "gânditori de dreapta" critică naționalismul în același mod în care l-au făcut vechii marxiști. Motivul este unul simplu: acești așa-ziși "gânditori de dreapta" cu toate că într-un mod oficial se declară conservatori, într-un mod neoficial, ei nu se deosebesc de vechii marxiști, acești indivizi au schimbat doar învelișul extrem-stângist al ideologiei, nu și esența anti-naționalistă a ideologiei.
    Concluzia acestui articol este următoarea: naționalismul reprezintă dreptul popoarelor la auto-determinare, dreptul popoarelor de a fi ele însele și mai ales după cum spune și numele, naționalismul derivă din termenul națiune, asta însemnând că națiunea pentru a exista are nevoie de naționalism, iar toți cei care se opun naționalismul, se opun într-un mod indirect națiunii, indiferent dacă acei indivizi se declară neo-marxiști sau chiar "gânditori de dreapta".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu