3 noiembrie 2013

Somnul cel de moarte



          
          
Rene Descartes


          
            Decăderea Europei nu are la bază o cauză economică , aceasta este și motivul pentru care răspunsul la actuala criză nu poate fi unul economic . Principalul motiv care stă la baza decăderii Europei este chiar somnul , lâncezirea spirituală caracteristică relativismului intelectual aflat în prezent la modă . Înțeleptul francez Rene Descartes  (31 martie 1596  11 februarie 1650) a spus  despre acest “Somnul al Rațiunii” că are prostul obicei de „a naște monștri” . În timp ce somnul normal are rolul de a încărca trupul cu energia necesară activității prin intermediul regenerării și al relaxării , somnul rațiunii diferă într-un mod fundamental de somnul normal deoarece nu numai că nu ajută trupul să se refacă , ci-l și distruge deoarece nu pune în prim plan dorința de muncă , dorința de a crea ci frica de a fi incorect politic , frica de a acționa și a schimba în bine lumea .

             De la această lipsă de activitate vin cele două boli psihologice atât de prezente acum și anume depresia și disperarea . Nu sunt un expert în psihologie,  însă am puterea de a înțelege ceea ce mulți experți corecți politic refuză să înțeleagă și anume că expunerea la prea multe mondenități, expunerea la propaganda extrem stângistă poate dăuna grav sănătății mintale . Soluția ieșirii din acest somn de moarte este doctrina vitalității . Ce presupune această doctrină ? Punctul principal al acestei doctrine este unul simplu si anume folosirea înțeleaptă a timpului . Iar modul prin care timpul poate fi folosit înțelept este cel al prețuirii fiecărului minut prin intermediul unei activități fizice , intelectuale sau spirituale . Ideal este ca toate aceste activități să fie armonizate deoarece omul pentru a progresa și a fi puternic are nevoie atât de trup cât și de minte și suflet .

         Spre deosebire de concepțiile filozofice la modă din ziua de azi care sunt caracterizate de corectitudine politică și de un limbaj de lemn blindat cu definiții complexe , doctrina vitalismului nu presupune astfel de elemente ci doar un îndemn : Trăiește o viață activă , practică sport , citește , roagă-te și gândește liber nu permite mass-mediei și propagandei anti-naționale să-ți dicteze modul de viață !

            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu