22 septembrie 2013

SNC - Perfectionismul


       Într-un mod general se spune despre român că "este bun la toate"  . Acest aspect pozitiv este însă o sabie cu două tăișuri deoarece a fi bun la toate înseamnă să fii adaptabil , însă de asemenea a fi bun la toate înseamnă să fii expert în nimic .
      Acesta este tristul adevăr reprezentat de energia irosită în mai multe direcții care spre deosebire de cea concentrată pe puține direcții complementare nu poate da efecte nemaipomenite deoarece nu este îndeajuns de puternică .
       Cozile de topor din mass-media vor să-i convingă într-un mod subversiv pe români de faptul că "nu sunt capabili să progreseze" , că "au nevoie de străini să le arate calea" și mai ales că "sunt slabi ". Acești indivizi vor să-i demoralizeze pe români , mutilându-i din punct de vedere spiritual prin intermediul propagandei care are menirea să le arate românilor cât de capabili sunt străini și cât de incapabili sunt ei .
        Bombardamentul propagandistic de acest gen este unul fals deoarece în primul rând prezintă doar aspectul periferic , negativ al anumitor români și pe lângă asta ,ei prezintă decât efectul , ignorând cauza .
       Germanii și japonezii sunt disciplinați , eficienți și de succes , dar care este cauza ? Disciplina și eficiența nu pică din cer , ci au la origini un element fundamental și anume perfecționismul .



        Lăsând la o parte definițiile bombastice atât la modă în ziua de azi , perfecționismul are la bază un element care odată adus la perfecțiune , i se pot adăugate alte elemente complementare . Pentru a mă face mai bine înțeles voi da un exemplu . Dacă o persoană are un talent specific pentru matematică , atunci trebuie să muncească cel mai mult în această direcție a matematicii .
        Perfecționismul poate fi un fenomen național doar atunci când într-o țară domnește un regim meritocratic , acolo unde frizerul este frizer , economistul economist și unde oamenii capabili și naționaliști conduc .
        În România totul este pe dos deoarece asta se dorește la nivel înalt , iar schimbarea nu poate veni din sfera politicului deoarece politicul din România în cea mai mare parte a lui urmărește interese străine , anti-românești .
         Schimbarea în bine poate veni doar dacă o dorim , muncim pentru ea și dacă avem încredere în forțele proprii , deoarece doar noi românii putem produce această mare schimbare . Acesta este și motivul pentru care așteparea salvatorului din exterior este doar un mit fals care nu numai că nu ne ajută dar ne și împiedică să evoluăm .
         O veche vorbă românească spune așa : Dumnezeu îți dă , dar nu-ți bagă și-n traistă !
         Morala : Dacă vrei să progresezi , bazează-te în primul rând pe propriile forțe și urmează calea care ți se potrivește .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu