9 mai 2013

Schimbul de roluri


          De-a lungul istoriei au existat şi încă există momente în care trădătorul a fost prezentat ca fiind un erou , iar prin intermediul manipulării, poporul respectiv nu a perceput decât iluzia de erou, nevăzând faptul că în spatele acelui zid psihologic se află cu totul altceva .
          Acelaşi lucru poate fi spus şi în legătură cu acel băiat rău , perceput astfel de către popor tot datorită manipulării .


Winston Churchill

          În cazul celui de-al doilea război mondial şi cel al englezilor ,Winston Churchill (n. 30 noiembrie 1874 - d. 24 ianuarie 1965) a fost "eroul" , iar "băiatul rău" Oswald Mosley ( 16 noiembrie 1896 - 3 decembrie 1980 ).


Oswald Mosley

           Într-un mod oficial,  despre Churchill se spune că a luptat pentru "libertate", pentru puterea Angliei şi mai ales pentru democraţie , în timp ce Mosley a fost "băiatul rău" care nu dorea libertatea popoarelor Europei care trebuiau salvate din ghearele "demonicei" Germanii .
           Churchill nu a fost un erou şi mai ales nu a fost un geniu politic . Pentru a mă face mai bine înţeles voi da şi exemplu în acest sens : înainte de cel de-al doilea război mondial , Anglia era o superputere mondială, iar URSS reprezenta o forţă, însă nu o superputere mondială . După cel de-al doilea război mondial , URSS devine o putere mondială , iar Anglia decade de la stadiul de putere mondială , îşi pierde puterea iniţială şi devine într-un mod neoficial, un subordonat al SUA, iar poporul englez intră într-un proces încet, subtil de  dezintegrare datorită distrugerii psihologice prin propagandă şi întroducerea sentimentului de vinovăţie ( white quilt ) .
           Un geniu politic este acel om care face din naţiunea sa , o naţiune sigură şi puternică, nu acela care o vlăguieşte .
           Motivul decăderii a fost reprezentat de faptul că Churchill a introdus Anglia în război împotriva Germaniei , un război nedorit de către germani , un război inutil pentru englezi şi pentru cei pe care se presupunea că vroiau să-i elibereze .
            Motivul pentru care Churchill nu a fost un erou este cel reprezentat de faptul că el nu a ajutat popoarele Europei din est, ci într-un mod indirect a ajutat la comunizarea lor . Politrucii de dreapta îl apreciază pe Churchill pentru anti-comunismul său , dar omit să spună faptul că fără "ajutorul" acestui geniu, Europa de est nu ar mai fi fost comunizată .

Jakub Berman


             Centrul de interes, în relaţia germano-engleză a fost Polonia , Churchill & co băgând Anglia în război contra Germaniei folosind pretextul apărării Poloniei . Pentru a demonstra inutilitatea acestui demers în legătură cu "eliberarea Poloniei" trebuie să se spună ce s-a întâmplat după ce acest "mare englez" a declarat război germanilor şi mai ales după ce " a câştigat războiul ". După pierderea celui de-al doilea război Mondial de către germani , polonezii nu doar au fost comunizaţi , ci şi conduşi de către Jakub Berman & co ( 26 decembrie 1901 - 10 aprilie 1984 ) . Între anii 1944 şi 1953 Jakub Berman , a fost mâna dreaptă a lui Stalin în Republica Populară Poloneză, care şi-a permis să se impună prin intermediul Urząd Bezpieczeństwa , Serviciul de Securitate Publică ,cea mai mare poliţie secretă din istoria Poloniei şi astfel să supună din punct de vedere psihologic poporul polonez şi să-l comunizeze ( polonezii nefiind singurii cu un astfel de tratament).
            De bine ce s-a bătut Churchill pentru libertatea polonezilor, aceştia după război au ajuns tot sub o conducere străină, comunistă şi "doar vorbitoare" de poloneză în frunte cu Jakub Berman.
            Pe de cealaltă parte , naţionalistul Oswald Mosley a fost "băiatul rău" deoarece s-a opus intrării Angliei în război împotriva Germaniei , el ştiind şi susţinând ideea conform căreia intrarea Angliei în război va fi dezastruoasă atât pentru englezi cât şi pentru ceilalţi europeni . Rezultatele celui de-al doilea război mondial au confirmat spusele lui Oswald Mosley .
           Activitatea politică întreprinsă de către Oswald Mosley nu s-a oprit după cel de-al doilea război mondial, el în continuare militând pentru naţionalism , pentru o Uniune Europeană ( nu una internaţionalistă ci una a naţiunilor europene ), el fiind printre puţinii politicieni care militau cu adevărat pentru de-comunizarea Europei de est , în anul 1948 fundamentând conceptul de Europa ca o Naţiune a popoarelor nu pentru un colos birocrat, multiculturalist , aşa cum este în ziua de azi .
         Un alt aspect interesant în legătură cu Oswald Mosley este cel al punctului său de vedere în legătură cu Globalizarea . El dând o definiţie concretă acestui fenomen spunând că Globalizarea nu este făcută nici în interesul nativilor deoarece aceştia vor pierde controlul asupra tării şi automat asupra destinului lor, dar nici pentru cei din lumea a treia, care vor fi folosiţi ca vârf de lance împotriva nativilor. Singurii care vor profita cu adevărat de pe urma acestui fenomen vor fi bancherii care conduc finanţele mondiale şi acoliţii lor, care vor deveni din ce în ce mai bogaţi şi puternici.

Bernard Baruch


        Cine a avut dreptate ? Churchill sau Mosley ? Evenimentele ulterioare i-au dat dreptate lui Mosley deoarece adevăraţii învingători ai celui de-al doilea război mondial nu au fost anglo-saxonii, ci bancherii lui Bernard Baruch ( 19 august 1870 - 20 iunie 1965 ) şi sovieticii lui Iosif Vissarionovici Stalin ( n. 18 decembrie 1878 – d. 5 martie 1953) , Rossevelt şi Churchill au fost , dar doar de paravan , prezentul ne confirmă această realitate ignorată .


Stalin


         Alt motiv pentru care-l apreciez pe Oswald Mosley este cel reprezentat de  naţionalismul său , care nu era unul imperialist nici unul anti-semit , ci unul valabil pentru toate popoarele Europei, el militând pentru un naţionalism de tip nou care să excludă posibiltatea apariţiei xenofobiei . Un alt aspect cu care nu sunt de acord este că Churchill a fost o prezentat ( şi încă este ) ca fiind ceva bun în timp ce Stalin ceva rău, Churchill la rândul său nu a fost un băiat bun , dar nici Stalin, însă la nivel geopolitic Stalin a fost un învingător , sub comanda sa URSS devenind o superputere mondială .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu