Liberalismul actual are în comun cu Liberalismul Clasic doar numele , de fapt , liberalismul actual care este la modă în Europa şi America de Nord se numeşte Liberalism Social . Această denumire este una absurdă deoarece liberalismului dacă i se adaugă socialul ( sau mai bine zis comunistul ) nu mai are cum să existe ca liberalism .
Liberalii clasici dădeau o mare importanţă libertăţii de gândire, dar în acelaşi timp respectau tradiţiile şi Creştinismul , liberalii actuali nu dau doi bani pe tradiţii , şi mai ales detestă Creştinismul ( chiar dacă într-un mod oficial, ei spun că au o poziţie neutră faţă de religii ) .
Alexis de Tocqueville |
Dacă liberalii clasici îşi "trăgeau seva" din scrierile lui John Locke (29 august 1632 - 28 octombrie 1704) , Alexis de Tocqueville (n. 29 iunie 1805 la Verneuil-sur-Seine - d. 16 aprilie 1859 la Cannes) şi John Stuart Mill (20 mai 1806 - 8 mai 1873),etc , liberalii actuali nu îşi "trag seva" din aceleaşi scrieri, ei îşi "trag seva" din scrierile corifeilor Şcolii de la Frankfurt : Herbert Marcuse (n. 19 iulie 1898 - d. 29 iulie,1979) , Jürgen Habermas (n. 18 iunie 1929 în Düsseldorf) ,etc , care la rândul lor îşi "trag seva" din marxism, adică din comunism .
John Stuart Mill |
De ce a trebuit să apară acest nou tip de liberalism ? Motivul este reprezentat de faptul că bolşevismul a eşuat în 1917 în încercarea de a comuniza lumea, deoarece chiar dacă Revoluţia a fost un succes , ruşii au avut totuşi abilitatea politică de a naţionaliza comunismul şi chiar de a-i da o tentă conservatoare, acelaşi fenomen s-a repetat în România , Yugoslavia şi în extremul orient , acolo unde comunismul a eşuat deoarece a fost naţionalizat .
Tocmai datorită faptului că prima încercare de a comuniza lumea a eşuat, a trebuit să apară o nouă încercare de a comuniza lumea . Din cauză că oamenii în general ,s-au prins cum stă treaba cu ideologia comunistă şi au început să deteste această ideologie. În această situaţie , noua extremă stângă a trebuit să se reinventeze nu doar pe sine , cât şi numele, tocmai din această cauză, noii comunişti, noii extremişti de stânga nu sunt marxist-leniniştii , ci neo-liberalii sau social-liberalii .
Pentru a demonstra apartenenţa comunistă a "liberalilor" voi face nişte comparaţii :
- atât comuniştii cât şi liberalii spun că respectă libertatea de opinie, dar într-un mod neoficial , o suprimă ;
- atât comuniştii cât şi liberalii consideră că naţiunile , rasele sunt construcţii sociale, nu nişte elemente concrete ;
- atât comuniştii cât şi liberalii sunt egalitarişti ;
- atât comuniştii cât şi liberalii sunt anti-creştini ;
- multiculturalismul şi corectitudinea politică reprezintă nişte elemente mai de extremă stângă decât leninismul (cel puţin leninismul nu excludea dreptul la autodeterminare al popoarelor ) ;
Diferenţe :
- duşmanul comunistului este burghezul , duşmanul liberalului este nativul european ;
- comunistul clasic venea din "underground" , neo-liberalul este peste tot când vine vorba de emisiuni , filme şi putere financiară ;
Din punct de vedere tactic, atât comuniştii cât şi liberalii se bazează pe isterizarea oamenilor şi pe demonizarea duşmanilor politici : dacă pentru comunişti , burghezia reprezintă duşmanul principal, pentru neo-liberali duşmanul principal este reprezentat de omul alb şi cultura originală europeană ,tocmai din această cauză, neo-liberalii luptă pentru a înlocui cultura originală a Europei cu o neo-cultură , străină şi anti-europeană . Atât comuniştii, cât şi liberalii pun în cârca celor pe care-i detestă, tot rău din lume , iar rezolvarea propusă de către aceşti indivizi nu este nici mai mult nici mai puţin decât eliminarea duşmanilor politici ( foarte drăguţ din partea unor indivizi care se auto-intitulează umanişti ) .
În concluzie , Noua stângă reprezentată de către neo-liberalism nu este un liberalism ci reprezintă vechiul comunism , reinventat , o doctrină extremistă al cărei duşman nu mai este burghezia, ci nativul european .