16 iulie 2014

O criza economica sau o criza de nervi?


    Criză economică, austeritate, nevoia de a tăia din salarii, reforme economice, progres, reformă, așteptare, așteptare și iar așteptare, oare când va veni finalul acestui dezastru?
     Din punctul meu de vedere finalul actualului dezastru poate veni doar atunci când actualul sistem va fi înlocuit cu un sistem mult mai eficient. Ceea ce puțini oameni realizează este faptul că sistemul din prezent este unul totalitar deoarece nu oferă o adevărată alternativă nepermiţând existența unei adevărate opoziții.
     Paradoxul politic din prezent constă în faptul că la nivelul "macro" al politicii din majoritatea ţărilor europene ( şi nu numai)  nu există "dreapta, centru sau stânga", ci doar simple denominări, simple învelişuri menite să reducă suspiciunea care planează asupra mediului politic. În SUA, există partidul republican, care într-un mod oficial reprezintă dreapta şi partidul democrat, care într-un mod oficial reprezintă stânga, dar într-un mod neoficial există un adevăr trist al faptului că nu există două partide, ci unul singur condus din spate de clanuri de bancheri în interesul acelor clanuri de bancheri. Acest partid fiind unul unic, dreapta şi stânga reprezentând ramuri ale aceluiaşi partid. 

Criză economică


     În România situaţia este oarecum similară deoarece există două formaţiuni dominante, PDL fiind care este reprezentantul dreptei şi PSD, reprezentantul stângii. Adevărul trist şi în acet caz este cel al faptului că ambele partide îşi trag seva dintr-un partid, anume FSN şi că într-un mod evident, dar neoficial aceste formaţiuni politice nu reprezintă interesele românilor, ci interesele clanurilor de bancheri.
      Pentru a demonstra apartenenţa acestor partide la un partid unic şi automat la o ideologie unică nu trebuie luat în seamă învelişul, ci esenţa şi discursul, care sunt identice. Ambii sunt pentru Revoluţia Franceză, pluralism, avort şi mai ales internaţionalism ( globalizare ). Iar duşmanul lor de moarte este într-un mod evident naţionalismul, elementul fundamental al oricărei naţiuni. Element de care se tem, deoarece naţionalismul tuturor naţiunilor înseamnă încetarea dominaţiei globale a clanurilor de bancheri şi implicit dispariţia privilegiilor clasei politice parazitare din care fac parte.
    Motivul pentru care criza actuală reprezintă o criză de nervi, îşi are la origine faptul că problema adevărată nu este cea economică, ci corupţia sistemului şi a întregii clasei politice. Economia este doar un instrument şi atât!
   Un instrument nu cauzează probleme decât atunci când este folosit într-un mod greşit şi din această cauză mi se pare extrem de hilar să aud politicienii plângându-se de economie de parcă economia ar avea personalitate proprie şi ar putea decide soarta noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu