18 noiembrie 2012

SNC - Cultul Stramosilor

      În prezent, oamenii fiind îmbătaţi de un materialism dus la extrem încetează să mai aibă sentimente sincere şi astfel ei rup fără să işi dea seama legătura dintre ei şi strămoşii lor, legătura dintre ei şi Dumnezeu.
 Această legătură dintre urmaşi şi strămoşi este una dătătoare de putere şi vigoare, toate popoarele care au o strânsă legătură cu strămoşii lor sunt nişte popoare puternice, în schimb celelalte popoare care subestimează valoarea aceste legăturii ( sau sunt împinse de la spate să o subestimeze de către maşina de propagandă deţinută de adversarii neamurilor lor ) sunt nişte popoare slabe sortite pieirii.
     Românii atâta timp cât au fost în legătură cu strămoșii lor au fost viguroși și au reușit cu succes să treacă de vicisitudinile istoriei, însă în prezent au venit anumiți indivizi care vor să nege această valoare a cultului strămoșilor, ei încearcă să îi facă pe români să uite de valorile lor tradiționale și să le înlocuiască cu unele noi de sorginte străină. Pentru a vedea cine are dreptate în legătură cu puterea strămoşilor şi modul în care ea se răsfrânge în sufletul luptătorilor voi da un exemplu din antichitate, dar şi din istoria modernă apropiată de către timpurile noastre.

Ţărani Români
    

    În perioada antichităţii romanii au fost puternici şi au putut să işi construiască şi întărească împeriul atât timp cât ştiau că legătura dintre ei şi strămoşii lor era puternică şi credeau în ea, după ce şi-au pierdut încrederea în propria lor forţă şi au pierdut legătura cu strămoşii, adversarii lor au putut cu uşurinţă să îi cucerească.

Charles Maurras


      Exemplul din istoria apropiată timpurilor noastre va fi reprezentat de o paralelă între armata franceză şi cea rusă din cel de-al doilea război mondial. Francezii în acea perioadă aflându-se mai bine de 3 decenii sub un regim care le-a înhibat instinctele de luptători prin promovarea unui fals pacifism şi prin ruperea legăturii cu strămoşii franci ai poporului Francez. Charles Maurras prin ampla lui activitate intelectuală şi politică ( 20 aprilie 1868 - 16 noiembrie 1952 ) a încercat să le trezească spiritul francezilor şi să refacă legătura dintre ei şi strămoşii lor dar din păcate vocea lui a avut efectul unui strigăt în deşert. Slaba rezistența franceză în fața invazie Germane a demonstrat vigoarea slabă a unui popor aflat sub efectul unei propagande de extremă stângă.

      Cazul ruşilor este unul paradoxal din punct de vedere al ideologiei politice promovate de către elita din acea perioadă şi anume o ideologie de extremă stângă şi anume comunismul în varianta lui bolşevică . Partea interesantă este reprezentată de ceea ce s-a întâmplat în 1941 după ce germanii au învadat U.R.S.S-ul deoarece atunci a avut loc o schimbare radicală la nivel politic şi propagandistic pentru a întării spiritul poporului.

Patria mamă te cheamă


       Dacă înainte de acea perioadă punctul era pus pe internaţionalism, după acea perioadă punctul a căzut pe întoarcerea la Strămoşi, pe Naţionalism şi pe Credinţă. Pentru a înfrânge invadatorul , ruşii nu aveau nevoie să li se amintească de Karl Marx  (n. 5 mai 1818, Trier, Germania - d. 14 martie 1883, Londra, Marea Britanie) ci de Alexandr Nevski (n. ca. 1220 în Pereslavl-Saleski, regiunea Iaroslav - d. 14 noiembrie 1263, Gorodeț, regiunea Nijni Novgorod ), eroul lor naţional, deoarece ei aveau nevoie de exemplul strămoşilor pentru a reuşi nu de o ideologie !

Cine ridică sabia împotriva noastră de sabie va pieri




      Lozincile nu mai aveau un caracter insipid internaţionalist ci unul naţionalist de exemplu : Patria mamă te cheamă, Poporul nostru nu stă în genunchi..etc


    După cum se observă aceste afişe propagandistice au avut ca ţintă întărirea spritului naţional nu promovarea unei pasivităţii care ar fi fost sinonimă cu sinuciderea.
    Ideea de bază constă în faptul că un popor aflat în legătură cu strămoşii săi este mult mai puternic şi deţine un avantaj imens faţă de un alt popor lipsit de vlagă naţională.
    Noi românii trebuie să privim către foştii noştrii adversari şi să vedem ce i-a făcut puternici, ce i-a slăbit şi mai ales ce i-a făcut să obţină victoria pentru ca noi la rândul nostru să fim puternici şi să obţinem victoria !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu