5 mai 2012

SNC – Pseudo-Socialismul

         Datorită multitudinii de forme pe care le-a avut socialismul de-a lungul timpului este greu să îi atribui o formă stabilă şi din această cauză au apărut diletanţii şi aşa-zişii clasici.
         În cadrul ideologiei socialiste preponderentă a fost gândirea de stânga, atât de preponderentă încât socialismul a început, cu timpul, să fie confundat cu un element stângist.
       Pentru a demonta minciunile pseudo-socialismului şi pentru a arată unde se află adevărata esenţă socialistă va trebui să demitizez concepţiile de extremă stângă care şi-au făcut loc în această doctrină politică.
      Iată cele 4 mituri ale pseudo-socialismului care trebuie sparte :

1. Ia de la unul şi dă la celălalt
2. Înversarea raportului asupriţi/asupritori
3. Lipsa sentimentului naţional
4. Trădarea cauzei proletare

     1) Principul ia de la unul şi dă la altul este unul greşit din punct de vedere moral cât şi economic deoarece este inutil să iei averea unui bogătaş şi să o împarţi unor indivizi care nici măcar nu vor şti ce să facă cu ea şi îşi vor satisface doar dorinţele lor egoiste.
   În acest caz principiul un principiul socialist adevărat spune în felul următor : pentru a face dreptate şi a favoriza meritocraţia va trebui ca surplusul unor bogătaşi să fie dat unor oameni capabili şi muncitori care vor face în aşa fel încât să valorifice acea avere şi să participe la acumularea de capital pentru cel care oferă aceşti bani.
  În acest mod împărţirea va face în aşa fel încât ambele părţi să fie satisfăcute.
  Este mult mai bine să creezi locuri de muncă pentru cei defavorizaţi decât să dai ajutoare sociale celor care pot să muncească. Socialismul adevărat susţine munca şi prin muncă bunăstarea întregului popor, nu susţine parazitismul social !

   2)  Din punctul meu de vedere asupriţii trebuie să se emancipeze dar în acelaşi timp nu trebuie să devină la rândul lor asupritori deoarece este inutil să ucizi un diavol ca tu să devi diavol la rândul tău.
    Dacă asupritul devine la rândul său asupritor atunci acel progres social va fi inexistent !

     3)  Îmi este greu să înţeleg de ce simplul sentiment de iubire a patriei şi a poporului tău face din tine un extremist, ce este retrograd în respectul faţă de strămoşi, eroi şi tradiţiile naţionale ?
      Dorinţa de conservare face parte din instinctul fiecărui popor sănătos, dacă acel popor este minţit în legătură cu importanţa conservării culturale atunci este de datoria naţionaliştilor să îi reamintească faptul că este importantă proporţia etnică dintr-o ţară deoarece fără etnocentrism se poate repreta oribilul scenariu din Yugoslavia.

Vasile Conta


       4)  Al 4-lea punct, unul dintre cele mai importante este reprezentat de soarta clasei muncitoare, clasă socială folosită în scopuri egoiste de către nişte indivizi care spun că o reprezintă dar în realitate doar joacă rolul de păpuşari din umbră.
         Clasa muncitoare trebuie emancipată prin respectarea şi remunerarea corespunzătoare pentru munca depusă.
       Clasele sociale nu pot fi eliminate, eliminată poate fi doar prăpastia dintre ele !
       Cei care spun că social-naţionalişti sunt trădătorii cauzei muncitoare reprezintă de fapt adevăraţii trădători ai clasei muncitoare deoarece social-naţionaliştii oferă clasei muncitoare o alternativă fiabilă, nu o utopie care şi-a demonstrat inutilitatea în trecut !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu