7 aprilie 2013

SNC - Pavlovianismul intelectual

    
        Pare stranie legătura dintre experimentele pavloviene şi o bună parte din intelectualitatea "de bine" din ziua de azi .
        Pentru început, pentru a înţelege mai bine noţiunea de experimente pavloviene şi transpunerea lor în intelect voi spune cine a fost Pavlov şi ce a făcut acest savant ingenios . Ivan Petrovici Pavlov ( Иван Петрович Павлов n. 14 septembrie 1849 – d. 27 februarie 1936) a fost un fiziolog, psiholog și medic rus. În anul 1904  i-a fost acordat Premiul Nobel pentru Medicină pentru cercetări referitoare la sistemul digestiv. Pavlov a fost cunoscut ca fiind primul care a studiat fenomenul condiționării clasice, în experimentele făcute pe câini .

Ivan Pavlov



          Experimentul care l-a consacrat pe acest savant rus a fost cel a "reflexului condiţional" , acest experiment a avut ca scop verificarea modului în care câinele răspunde la stimuli, şi ceea ce îi produce acestuia salivarea .
         Condiţionarea reflexului era pusă în aplicare prin asocierea a doi stimuli , astfel, Pavlov , suna dintr-un clopoţel înainte de a hrăni câinele . Mirosul cărnii împreună cu dorinţa de a mânca îl făceau pe câine să saliveze, dar în acelaşi timp şi sunetul de clopoţel îşi făcea efectul, iar după mai multe repetări în acest mod prin care doi stimuli erau asociaţi a fost nevoie doar de clopoţel pentru a-l face pe câine să saliveze .
         Moştenirea lui Pavlov este una impresionantă, însă din păcate, reflexul condiţional nu a rămas doar în sfera canină, ci a fost transpus de asemenea în sfera intelectuală de către corifeii extremei stângi .
          Pentru a mă face mai bine înţeles voi da şi exemple în acest sens prin care voi explica modul în care clopoţelul lui Pavlov a ajuns să fie folosit şi la nivel politic şi intelectual .

Reflexul Condiţional


          Pavlovianismul intelectual i-a naştere odată cu expunerea repetată a unor stimuli verbali : primul fiind reprezentat de către reclama negativă, iar al doilea de către cuvântul sau noţiuneă pe care acestă reclamă negativă trebuie s-o desconsidere , iar prin repetare obsesivă a acestor stimuli, simpla auzire a respectivului cuvânt sau respectivei noţiuni să producă o stare de anxietate sau nervozitate .
          Dar acest pavlovianism intelectual nu se opreşte doar la un cuvânt deoarece tot printr-o repetare obsesivă se mai adaugă încă o serie de cuvinte care chiar dacă nu au nici-o legătură cu acel cuvânt, în timp mintea celui bombardat se vor crea nişte puternice legături artificiale . În cazul pavlovianismului intelectual locul clopoţelului care generează un reflex mintal este luat de către noţiunea sau cuvântul care trebuie diabolizat
          Reprezentanţii actuali ai extremei stângi, fie că sunt nişte "liberali" îmbrăcaţi într-un mod elegant sau nişte antifa agresivi, iraţionali şi certaţi cu săpunul, deţin nişte reacţii comune în legătură cu anumite noţiuni .
          Terorismul intelectual pus în practică de aceşti indivizi este unul cât se poate de abil, pe o parte spun că sunt deschişi la minte , ca promovează libertatea de exprimare ( religioasă şi verbală ) , dar pe de altă parte dau dovadă de o incredibilă rigiditate mintală ( creată tot cu ajutorul acelui pavlovianism intelectual )
neacceptând opinii diferite .
           Acesta este şi motivul pentru care mulţi liberali din ziua de azi sunt liberali doar cu numele şi culoarea politică deoarece în esenţa lor sunt extremişti de stânga .
          "Opera pavlovianistă" este aceea de a face în aşa fel încât nişte noţiuni să-şi piardă valoarea lor iniţială şi să fie denaturate  .
            De exemplu, când un astfel de "umanist" aude de Naţionalism  , automat în mintea lui bombardată de propagandă extrem stângistă şi adevăruri istorice interbelice marca Discovery & co , vor apărea cuvinte cum ar fi : rasismul, bigotismul , antisemitismul.
            Un alt exemplu de noţiune politică diabolizată care pentru aceşti indivizi întruchipează tot răul omenirii este noţiunea de Fascism pe care ei au extins-o la toate ideologiile naţionaliste şi la tot ceea ce nu le convine . Un exemplu clasic , extra-uzitat atât de către extremiştii de stânga cât şi de către massmedia şi ignoranţii care le ţin isonul este cel al grupului de cuvinte "fascism, rasism , xenofobie şi antisemitism", alăturare artificială, falsă dar care după un amplu bombardament propagandistic a fost luată de bună .


Benito Mussolini


          Fascismul în forma sa originală ( şi adevărată ) nu a fost nici rasist, nici antisemit deoarece dacă ar fi fost aşa , atunci nu ar mai fi existat faşcişti italieni de origine evreiască  şi mai ales nu ar mai fi existat evrei admiratori ai lui Benito Mussolini  (n. 29 iulie, 1883, Predappio  – d. 28 aprilie, 1945, Giulino di Mezzegra ) , cel mai cunoscut dintre aceştia fiind Abba Ahimeir ( 2 noiembrie 1897 - 6 iunie 1962 ) .
           În sfera vieţii de cuplu şi a relaţiei femeie-bărbat a apărut şi a fost susţinut un alt pavlovianism mintal ( feminismul extremist ) . "Parolele de declanşare" ale acestui reflex mintal condiţionat sunt  următoarele : familie , copil , mamă , responsabilitate şi căsătorie . Automat ,la apariţia acestor elemente imperativ necesare unei societăţi funcţionale şi unui popor care vrea să existe, în mintea celor atinşi reflexele mintale condiţionate apar noţiunile de : sexism , supunere , sclavie .
         Ultimul exemplu de "pavlovianism intelectual" este cel reprezentat de reacţia extremiştilor de stânga atunci când aud de Creştinism deoarece atunci, în mod automat în mintea lor apar noţiunile de : Inchiziţie , bigotism , reacţionar ş.a.m.d .
         Inchiziţia a folosit Creştinismul pe post de paravan pentru reducerea la tăcere a oponenţilor politici . Simpla purtare a unei cruci nu te face creştin , ci acţiunile care au o valoare constructivă fac din tine un adevărat creştin .
        În concluzie , importanţa cercetărilor savantului rus în legătură cu comportamentul patrupedelor este monumentală , dar la fel de "monumental"  este şi modul prin care extremiştii de stânga ( atât cei pro-sistem cât şi cei pro-sistem ) au extins acest reflex condiţional aplicându-l şi pe oameni .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu