4 aprilie 2013

SNC - Elitism si egalitarism


      Oamenii sunt inegali, iar această inegalitate nu apare datorită factorului social sau economic ( aşa cum ni se spune într-un mod oficial ), la baza apariţie inegalităţii stau doi factori decisivi : factorul ereditar şi factorul intitulat "dorinţa de muncă" .
      De ce, totuşi este preferabil să fii egalitarist şi să susţii diversitatea şi multiculturalismul  ? Deoarece susţinând aceste concepte vei fi corect politic şi vei oferi oamenilor o minciună frumoasă . Din păcate, oamenii în cea mai mare parte preferă o "minciună frumoasa" "adevărului crud" , rolul acestui articol şi rolul SNC-ismului în general este să-i facă pe români să gândească raţional şi să prefere adevărul crud minciunii frumoase deoarece pe termen lung adevărul îi va face liberi atât din punct de vedere spiritual cât şi material în timp ce frumoasa minciună le va lua libertatea.
      Conceptul egalitarist nu a dispărut după "căderea comunismului" din anii 90 , el doar a fost reinventat . Egalitarismul poate avea o valoare doar legislativă deoarece oamenii trebuie să fie egali în faţa legii indiferent de originea lor socială . Partea interesantă constă în faptul că şi într-o societate care promovează egalitarismul , acea mult clamată egalitate nu există , nici măcar egalitatea legislativă .
       În timpul marxism-leninismului într-un mod oficial se spunea că oamenii sunt egali , această minciună era perpetuată pentru a menţine iluzia unui echilibru , dar într-un mod real , cetăţeanul nu avea atâtea avantaje ca membrul de partid, deci unde este egalitatea ?
      În prezent, social-liberalismul într-un mod oficial se spune că oamenii sunt egali dar şi de aceasta dată minciuna este perpetuată pentru a menţine iluzia unui echilibru , dar într-un mod real , egalitarismul promovat de către social liberalism nu asigură egalitatea tuturor cetăţenilor deoarece nativul din punctul de vedere al vocii politice nu este egal cu minoritarul ( chiar dacă într-o societate normală atât nativul cât şi minoritarul au drepturi legislative egale ) , cetăţeanul nu are atâtea avantaje ca politrucul social-liberal care îi umple mintea cu tot soiul de minciuni corecte politice .

Inegalitate


     Care este diferenţa dintre un marxist-leninist şi un social-liberal ? Diferenţa constă în faptul că primul începe prin a fi un comunist dar pentru a-şi perpetua doctrina trebuia să devină social-patriot şi să permită societăţii să funcţioneze , în cazul celui de-al doilea , chiar dacă din punct de vedere economic este un capitalist, din punct de vedere filozofico-social este un extremist de stânga mult mai mare decât primul .
      Sărăcia nu poate fi eradicată prin egalitarism , prima incercare a eşuat, dar până să eşueze pentru a se menţine a trebuit să cenzureze pe cei care aveau o opinie diferită , în prezent şi cea de-a doua încercare va da greş şi tocmai din această cauză cei care au înţeles cum merg lucrurile trebuie cenzuraţi.
      Nici unii, nici alţii nu au rezolvat problema sărăciei prin egalitarism ci...au perpetuat-o. Motivul este reprezentat de faptul că o societate pentru a funcţiona trebuie să învestească în cei capabili şi cinstiţi deoarece acei oameni capabili şi cinstiţi vor schimba faţa societăţii ,iar în timp vor rezolva problema sărăciei. 
       O societate care transformă un popor într-o masă fără personalitate şi dependentă de ajutoare sociale se află pe calea autodistrugerii .

      Situaţia din România este una "clasică" atunci când vine vorba de ineficienţa sistemului egalitarist , acest egalitarism a generat exodul masiv al oamenilor de valoare deoarece atunci când "toţi sunt egali şi toţi sunt  trataţi la fel" valorile nu sunt tratate în modul în care ar trebui .
       Egalitarismul  susţine mediocritatea deoarece leneşul primeşte acelaşi suport pe care-l primeşte şi cel capabil şi muncitor , iar cel capabil şi muncitor, văzând că munca şi determinarea nu-i aduc niciun avantaj economic şi social faţă de leneş, la rândul său se va plafona şi nu va mai lucra cu aceeaşi pasiune, astfel procesul de evoluţie încetează să mai existe  .
       Problema istorică reprezentată de elitism nu a fost elitismul în sine, ci interpretarea greşită a acestei noţiuni prin care se inţelegea că elita putea fi formată numai din membrii unei anumite clase sociale  fie că era vorba de proletariat , burghezie sau aristocraţie . Persoanele muncitoare şi eficiente trebuie răsplătite indiferent de originea lor socială .
         Toţi membrii societăţii indiferent de originea lor socială trebuie să aibă dreptul la educaţie , dar doar cei mai buni şi eficienţi trebuie să conducă societatea .

Aristotel


    
         Unul dintre părinţii filozofiei antice , Aristotel a spus că : "Cea mai mare inegalitate este să încerci să-i faci pe cei egali inegali ". Înţelepciunea anticilor a fost mult mai justă şi realistă decât a acelora care vor să ne bage pe gât "Diversitatea şi Egalitatea" .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu