2 iulie 2013

SNC - Libertarianismul


         Esența conceptului libertarianist reiese din definiția acestui curent și anume LIBERTATEA . Această libertate presupune libertatea de asociere , libertatea presei și mai ales libertatea politică . Actualul sistem chiar dacă are ca principiu fundamental libertatea ,  această libertate nu este una deplină, deoarece atunci când ești liber să spui doar ce este corect politic sau să spui doar într-un mod acceptat de către sistem nu înseamnă că ești un om liber , ci un om controlat .

Libertatea


         Din punctul de vedere al concepției libertariene statul trebuie să joace un rol de educator , nu unul de "frate mai mare" care impune și care nu respectă dreptul la intimitate . Spre deosebire de fratele mai mare , educatorul te îndrumă să-ți alegi singur calea pe care vrei s-o urmezi .
         Un alt aspect important al libertarianismului este cel legat de muncă deoarece mulți interpretează greșit noțiunea de libertate, pentru ei libertatea însemnând parazitism social . Parazitismul social nu reprezintă o libertate , ci reprezintă un mod prin care libertatea este curmată deoarece un parazit social este dependent de stat și reprezintă o povară pentru societate .
         Un om cu adevărat liber este cel care-și croiește destinul prin muncă , alegându-și calea potrivită. Problema în ziua de azi constă-n faptul că nu munca și disciplina sunt promovate ci lenea și pasivitatea iar oamenii muncitori nu se pot bucura în totalitate de roadele muncii lor deoarece resursele create în urma efortului depus nu sunt repartizate corect , ele ajungând pe mâinile celor corupți .
         De roadele muncii trebuie să se bucure cel care muncește , iar prin intermediul promovării acestui principiu la nivel național , întreaga națiune se va bucura de roadele muncii sale fără a fi constrânsă în scopul susținerii unui aparat statal corupt și ineficient .

Iisus Hristos


        Din punct de vedere istoric precursori ai libertarianismului au fost Lao zi și Iisus Hristos . Contrar a ceea ce se spune într-un mod oficial despre religia Creștină" cum că este o religie a urii ", "o religie anti-libertate ". Adevărul istoric contrazice această supoziție oficială deoarece Creștinismul avea ( și are ) ca fundament Liberul Arbitru .
       Dar ce înseamnă acest Liber Arbitru ? Liberul Arbitru înseamnă că fiecare persoană este responsabilă pentru deciziile sale, că fiecare persoană este liberă să aleagă între bine și rău .

Lao zi


       Dușmanii Creștinismului omit într-un mod deliberat faptul că Inchiziția chiar dacă era o instituție care reprezenta Papalitatea, această instituție nu a fost introdusă pentru a-i face pe oameni mai buni sau pentru a promova perceptele Creștine , această instituție a fost creată din motive pur politice , nu spirituale .
      Precursorul modern al libertarianismului a fost John Locke (29 august 1632 - 28 octombrie 1704) , principiul fundamental promovat de către acest filozof a fost acela că libertatea ta ca individ trebuie respectată , însă și tu la rândul tău trebuie să respecți libertatea celuilalt .
       Libertatea politică presupune existența opiniilor diferite în materie de politică , unii pot fi de dreapta , alții pot fi de stânga , însă ambii trebuie să-și respecte dreptul de a exista . Un alt aspect important care trebuie reținut este cel al existenței unor falși luptători pentru libertate , anume Antifa , ei spun că "militează pentru libertate" , dar în același timp neagă libertatea "dușmanilor libertății" . Dar cine sunt acești "dușmani ai libertății" ? Acești "dușmani ai libertății" sunt cei care au păreri diferite de ale lor ! Iar dacă acești indivizi neagă libertatea celor cu opinii diferite atunci cum pot spune că sunt niște reprezentanți ai libertății ?
       Chiar dacă nu sunt de acord cu opiniile acestor extremiști  de stânga , eu , ca naționalist și libertarian, nu mă tem de opiniile lor și prin urmare nu le neg dreptul la exprimare deoarece am argumente în favoarea punctului meu de vedere și nu trebuie să fiu agresiv pentru a demonstra veridicitatea spuselor mele . Pe de altă parte , ei ,ca extremiști de stânga neagă dreptul la exprimare , neagă părerile diverse deoarece nu au argumente forte și din această cauză folosesc agresivitatea atât fizică , cât și ideologică ( corectitudinea politică ) pentru a-și impune punctul de vedere .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu