17 iulie 2013

Ciconii


      Ciconii au fost un trib trac menționat pentru prima dată de Homer în lucrările sale fundamentale : Iliada și Odiseea . Capitala ciconilor se numea Ismarus și era localizată la poalele muntelui Ismara aflat pe coasta de sud al teritoriului tracic ( în prezent această regiune antică tracă se află pe teritoriul Greciei ) .
       În timpul războiului troian , ciconii conduși de regele Eufemos  au fost aliați de nădejde ai troienilor împotriva aheeilor .

Ulise


        În timpul Odiseei , ciconii s-au aflat de asemenea împotriva aheilor de data aceasta conduși de Ulise ( cunoscut și sub numele de Odiseu ) . Homer povestea că în prima parte a luptei , sorții de izbândă se aflau de partea oștirii conduse de Ulise datorită manevrei sale abile de a-i ataca prin surprindere pe ciconi , însă în cea de-a doua parte a luptei , sorții de izbândă au fost de partea ciconilor care au reușit într-un final să-i respingă pe aheii conduși de înțeleptul și vicleanul Ulise .

Retragerea oștirii lui Ulise


        Motivul pentru care cea mai mare parte a românilor nu cunoaște întregul episod tracic , înclusiv cei al vechilor ciconi , este reprezentat de faptul că nu se dorește ca românii să-și cunoască întreaga istorie , că nu se dorește ca românii să afle faptul că se trag dintr-un neam vechi și puternic deoarece se dorește ca românii să se vadă ca fiind mici fiindcă doar așa actuala stare dezastruoasă va putea fi perpetuată .
        Aflarea adevărului  va face din Neamul Românesc unul puternic .  Adevărul are darul de a dezrobi deoarece numai prin el pot fi sfărâmate lanțurile minciunii !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu