14 aprilie 2013

SNC - relativizarea ca arma



        

  
Sun Tzu


       Sun Tzu  ( 544 – 496 î.H )  – arta razboiului :   "Cel ale cărui trupe sunt unite în jurul unui obiectiv comun va fi victorios."
                                                                            " Acela care nu cunoaşte cu precizie obiectivele sale nu ştie să riposteze inamicului. "
         Elementele străine pentru a se impune într-o ţară , sunt conştiente de faptul că un atac direct ar reprezenta un eşec şi din această cauză folosesc alte arme pentru a dezarma poporul pe care vor să-l cucerească .
        Una dintre cele mai teribile arme , chiar dacă-n aparenţă nu pare atât de « fioroasă »  ,  este relativizarea unor elemente fundamentale pentru viaţa şi existenţa unui popor , acele elemente fiind : Credinţa , Naţionalismul şi Familia .
         Un popor desacralizat  (un popor fără Dumnezeu ) ,  lipsit de vână naţionalistă şi mai ales lipsit de valori familiale  este un popor aflat pe calea autodistrugerii.
          Acesta este şi motivul pentru care cei care iau în derâdere Credinţa, Naţionalismul şi Familia ( atât cei plătiţi să facă asta, dar şi naivii  ) sunt adversari ai propriului popor . Înţeleptul chinez, Sun Tzu a ilustrat bine faptul că este nevoie de un obiectiv comun şi mai ales acel obiectiv trebuie cunoscut bine pentru că doar cunoaşterea bine a obiectivelor şi punerea lor în acţiune face un popor liber cu adevărat . Libertatea unui popor se câştigă prin luptă , ea nu vine gratis, cei care cred că este gratis trăiesc o ficţiune .


Realitate sau Fictiune


          Pentru a înţelege mai bine modul în care acţionează relativizarea voi da un exemplu : atunci când este atacat, un războinic neafectat de relativizare va lupta pentru neamul său , pentru credinţa sa şi mai ales pentru familia sa , şi astfel nu va fi învins, în timp ce un războinic atins de relativizare nu va mai avea acel avânt în luptă fiindcă el neînţelegând importanţa Credinţei, Naţionalismului şi a Familiei nu va opune o rezistenţă puternică fiindcă, relativizat fiind ,el nu mai are pentru ce să lupte deoarece consideră însăşi existenţa un lucru relativ .
         După cum bine se vede concepţia asupra relativizării face diferenţa dintre un om lipsit de vigoare , un înfrânt şi un om viguros atât spiritual cât şi fizic, adică un victorios .
         SNC-ismul este o doctrină care respectă dreptul oamenilor de a alege, indiferent de natura alegerii , dar în acelaşi timp adevărul trebuie scos la iveală şi oamenii trebuie să-l cunoască, oamenii care vor să-l cunoască , iar cei care nu vor să-l cunoască sunt liberi să trăiască într-o lume imaginară .   
         SNC-ismul nu impune, SNC-ismul arată , din această cauză românii sunt liberi să aleagă între realitate şi fantezie , iar rolul SNC-ismului este acel de a arăta unde se află realitatea şi unde se află fantezia .
        Realitate sau Fantezie ? Libertate sau Sclavie ? Cine decide ? Tu decizi ce este preferabil .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu