11 aprilie 2013

Pretexul pe post de argument

   
  Orice savant sau antropolog  atins de către concepţiile extrem-stângiste va nega importanţa omului în sine , importanţa ambiţiei de a munci , importanţa moştenirii genetice . Pentru un astfel de individ, oamenii au fost şi sunt egali , singurele lucruri care-i fac pe oameni inegali sunt : diferenţa socială , societatea , clima şi hrana . El nu va recunoaşte niciodată că oamenii sunt inegali , iar popoarele care au evoluat , au făcut acest pas datorită faptului că au depus mai mult efort , atât intelectual cât şi fizic ,pentru a evolua .

Jared Diamond


    Extremistul de stânga îmbrăcat în haine de savant foloseşte pretextul pe post de argument . Pentru a mă face mai bine înţeles voi da un exemplu reprezentat de cartea "Arme , germeni şi oţel " scrisă de savantul american de origine evreiască  Jared Diamond ( 10 septembrie 1937 ) . Ideea de bază a acestei cărţi este că popoarele aparţinând rasei albe şi popoarele din extremul orient aparţinând rasei mongoloide au evoluat datorită diversităţii felurilor de mâncare sau datorită societăţii . În această carte este folosit pretextul alimentaţiei şi cel al societăţii pentru a motiva apariţia evoluţiei .

Arme , germeni şi oţel


    Greşeala aceste concepţii este că reprezintă o formă de extremism deoarece exclude importanţa moştenirii genetice şi mai ales importanţa dorinţei de a evolua , dorinţă care nu are legătură cu mâncarea pe care o mănânci sau cu clasa socială în care te naşti , ci are legătură cu dorinţa şi capacitatea ta de a munci atât la nivel intelectual cât şi la nivel fizic . 
    Din punctul meu de vedere , atât moştenirea genetică dar şi educaţia joacă rolurile cruciale atât pentru indivizi cât şi pentru popoare . Educaţia este ca o sămânţă , iar moştenirea genetică ca un câmp, din această cauză , acolo unde câmpul nu este fertil , sămânţa este inutilă .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu