Eficienţa unui sistem economico-politic nu este dată de către numărul apologeţilor acelui sistem , ci este dată de către realitatea economico-politică , de către modul în care trăiesc oamenii şi de către libertăţile de care se bucură .
Libertăţile reprezintă elementele fundamentale pe care se fondează o societate sănătoasă . Problema principală este reprezentată de faptul că noţiunea de libertate a fost denaturată, atât la nivel economic, social, dar şi psihologic .
În ziua de azi există libertatea de a desacraliza cultural şi religios o naţiune, libertatea de a te manifesta într-un mod exhibiţionist şi de a face propagandă multiculturalistă şi homosexuală . Dar oare elementele enumerate mai sus reprezintă nişte libertăţi ? Nu, ele reprezintă nişte devieri care ni se prezintă a fi nişte lucruri normale , chiar necesare . Dacă într-un mod oficial ele reprezintă nişte libertăţi , într-un mod neoficial ele neagă libertăţile ancestrale şi naturale a unui popor.
Modul în care încalcă aceste drepturi ancestrale nu este cel fizic , războiul dus împotriva libertăţii noastre în ziua de azi , nu se află într-o sferă fizică, ci într-una psihologică . Corpul nu poate fi liber dacă mintea este înlănţuită .
Arma principală a războiului psihologic este bombardamentul propagandistic, iar efectul acestui bombardament este inducerea sentimentului că tu nu ai nevoie să gândeşti singur, ci trebuie să te ghidezi după ce spun alţii şi să ai încredere totală în sistem .
Dacă actualul sistem economico-politic este bun atunci cum se face că ţara acumulează din ce în ce mai multe datorii, cum se face că prăpastia dintre clasele sociale se adânceşte ?
Răspunsul este unul simplu : Actualul sistem este construit în aşa fel încât să nu funcţioneze în totalitate , este construit în aşa fel încât să aibă hibe prin care să se strecoare elementele negative .
Aceste elemente negative sunt reprezentate de către oamenii politici corupţi şi lacomi , indivizi care după ce distrug şi jefuiesc o ţară, au pretenţia ca tot poporul să plătească datoriile făcute de ei.
Consider că este mult mai just ca datoriile României să nu fie puse în cârca poporului , ci ca ele să fie plătite de către cei care le-au făcut .
Pentru a înţelege mai bine această idee voi da un exemplu : doamna X , după o lună de muncă îşi primeşte salariul, din acest salariu doamna X trebuie să-şi plătească taxele. În timp ce doamna X se îndrepta către casă, un hoţ îi fură toţi banii câştigaţi în urma muncii, doamna încearcă să-şi recupereze banii dar nu poate deoarece hoţul este un mare şmecher, în situaţia asta doamna X neavând bani pentru a-şi plăti taxele, trebuie să se împrumute la bancă .
Motivul pentru care doamna X nu a putut să-şi plătească taxele este hoţul şi hoţul este vinovat pentru faptul că doamna X este datoare . Tragi-comicul situaţiei, înţeleasă prin punctul de vedere al politrucilor, este că doamna X trebuie să plătească deoarece hoţul a jefuit-o .
Morala : Pentru a ne reveni ca Naţiune trebuie să-l pedepsim pe făptaş nu să luăm de la păgubit .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu