2 august 2013

SNC - Etnos si Supraetnos


Lev Gumiliov

     

       Conceptul de Etnos și Supraetnos a fost inventat de către istoricul , etnologul și antropologul rus Lev Nikolaievici Gumiliov (în Limba rusă Лев Николаевич Гумилёв ) (1 octombrie 1912 Sankt Petersburg–15 iunie 1992 Sankt Petersburg ) .
        Acest concept pe cât de realist este pe atât de controversat este privit într-un mod straniu de către cei corecți politic deoarece prezintă un adevăr crud al faptului că dacă un popor vrea să existe în istorie și să facă față cu succes vicisitudinilor istorie trebuie ca influența acelui popor să iasă din sfera ariei etnosului său.
       Ceea ce este important de știut pentru români este în primul rând cunoașterea supraetnosurilor contemporane  . Pe lângă cunoașterea pur științifică este nevoie ca românii să cunoască motivul datorită căruia anumite popoare au putut deveni supraetnosuri și motivul pentru care alte popoare merg înainte pe calea autodistrugerii lor .
       Un etnos devine supraetnos atunci când influența sa depășește granițele sale naturale , punctul central al acestei influențe fiind cultura specifică acelui popor . Membrii unui supraetnos nu suferă de fenomenul alienării culturale deoarece un supraethnos are o cultură bine pusă la punct . Pe de cealaltă parte există și subethnosul  , acest subetnos reprezintă etnosul care nu are o cultura bine pusă la punct , el fiind un popor similar unei salcii-n vânt .

Minciuna Multiculturală


       Mă amuză faptul că-n prezent mulți intelectuali , mulți experți vorbesc despre decăderea popoarelor nativ europene . În legătură cu această decădere , ei vorbesc de o îmbătrânire a neamurilor europene , de o pierdere a vitalității . Ceea ce mi se pare interesant în legătură cu ei este că pierd tocmai esența , ei vorbesc de o decădere , însă care este motivul ?
       Motivul acestei regresii este reprezentat de faptul că majoritatea neamurilor nativ europene se află sub un amplu bombardament ideologic extrem stângist prin intermediul căruia s-a instituit introducerea sentimentului de vinovăție . Pentru extremiștii de stânga , omul alb reprezintă răul suprem , ei sub pretextul multiculturalismului și al diversității de fapt distrug neamurile din interior  . Ordinea distrugerii unui neam din interior este următoarea : implementarea multiculturalismului , odată cu implementarea multiculturalismului apare fenomenul de alienare culturală , iar odată cu acest fenomen începe decăderea neamului care-l tolerează .
       Când mă refer la ei , mă refer atât la reprezentanții actualului sistem , cât și la rebelii care doar mimează că se află pe o poziție diferită .



       Cele mai proeminente supraetnos-uri din prezent sunt de origine asiatică . În cazul extremului orient , supraetnos-ul este cel chinez pilonii fundamentali ai acestui supraetnos fiind Confucianismul  , Caligrafia, Taoismul și mai ales Artele Marțiale . Partea interesantă constă în cazul coreenilor și japonezilor deoarece aceste două popoare într-un mod inițial nu au fost niște supraetnos-uri dar cu timpul au învățat să fie deoarece aceste popoare au devenit ele însele definindu-și o identitate proprie ( multiculturalismul tocmai aici lovește, în identitate ) autohtonizând practic influențele culturale chinezești dându-le o formă proprie atât la nivel caligrafic , cât și la nivelul artelor marțiale , atât coreenii cât și japonezii dezvoltându-și arte martiale specifice , anume tae kwon do și karate .

Samurai


        În cazul Orientului Mijlociu , supraetnos-ul este reprezentat de către poporul arab deoarece în această zonă , influența culturală arabă având ca liant Islamul  a reușit să devină dominantă astfel încât este aproape imposibil să vorbești despre Orientul Mijlociu fără să aduci aminte de către influența arabă . O situație similară este în Subcontinentul Indian acolo unde supraethnos-ul este reprezentat de către poporul hindu . Cei trei piloni fundamentali ai poporului hindu au de asemenea o valoare culturală puternică , ei fiind hinduismul , budismul și yoga.

Hindu


         Motivul pentru care anglo-saxonii ( chiar dacă au potențial și resurse de supraetnos ) nu sunt un supraethnos este reprezentat de faptul că anglo-saxonii atât din SUA cât și din Regatul Unit la nivel colectiv renunță la cultura lor originală , cea celtico-germanică pentru a face loc alienării culturale . Chiar dacă engleza este cea mai comună limbă internațională , asta nu-i face pe englezi în prezent un supraetnos deoarece supraetnos-ul are o cultură bine pusă la punct , o cultură care nu poate fi înlocuită și mai ales un supraetnos nu se lasă condus din spate de către o populație străină  . În cazul SUA , anglo-saxonii reprezintă doar obiectul forței , adevăratul subiect al forței este reprezentat de către o alianță stranie între bancherii și extremiștii de stânga de origine evreiască .
        
Simbol Creștin

      
        În prezent , singurul neam european care a atins stadiul de supraetnos este neamul rus deoarece influența sa culturală a depășit granițele sale etnice ajungând să influențeze estul Europei cât și Asia centrală . Noi românii trebuie să cunoaștem acest detaliu deoarece doar așa vom putea înțelege situația din actuala Republică Moldova și vom înțelege motivul pentru care influența rusă este atât de puternică și mai ales motivul pentru care trebuie să înțelegem că pentru a recupera acest teritoriu strămoșesc nu este nevoie doar să-l încorporăm din punct de vedere administrativ deoarece în această situație problema nu este doar de ordin administrativ-teritorial ci și de ordin spiritual și cultural . Pentru a putea recupera teritoriul din punct de vedere spiritualo-cultural trebuie să devenim la rândul nostru un supraetnos .

Calușarii


       Motivul pentru care noi românii trebuie să reînviem tracism-ul pentru a deveni un supraetnos este reprezentat de faptul că strămoșii noștri traci au fost un supraethnos influențând atât la nivel genetic , cultural și religios Europa de est și sud . Întoarcerea la rădăcini , la Tradiție , la Credință va face din poporul român un supraetnos . Această întoarcere la tradiție nu înseamnă să renunțăm la știință , la rațiune sau să renunțăm să acceptăm influențele străine , este util pentru noi să autohtonizăm influențele străine pozitive , dar în același timp să respingem influențele negative și să nu renunțăm la ceea ce este al nostru . Noi românii pentru a fi puternici trebuie să fim noi înșine, să nu ne temem de Românismul nostru ci să-l promovăm .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu